Openbaar groen

Groene Kaart

De Groene Kaart geeft raad

De Groene Kaart is de stadsplattegrond van de gemeente Zwolle. Hierop staan de belangrijkste groenstructuren, boomgebieden en de bijzondere bomen.

Zoom in naar straatniveau voor een volledige weergave. Voor de zoekfunctie is het belangrijk dat u "de straatnaam, zwolle" intypt.

> Grote kaart openen (opent in nieuw scherm)

Lees meer

Bladruimen

De gemeente regelt het verwijderen van het bladafval op de openbare weg. Dit wordt gedaan door ROVA die bladblazers en veegwagens gebruikt.

Daarnaast wordt op plaatsen waar veel grote bomen staan het blad ook van de grasveldjes gehaald. Van het blad wordt later compost gemaakt voor de Zwolse parken en plantsoenen.

Elk najaar plaatst de gemeente een planning van het bladruimen op deze pagina. 

Lees meer

Parken

Zwolse parken

Zwolle telt veel parken met bijzondere flora en fauna. De stadsparken dragen bij aan een prettig leefklimaat en zijn uitstekend geschikt voor recreatie.

Alle parken hebben hun eigen karakter en identiteit. Ze staan beschreven in het parkenboekje. Een aantal parken is volop in ontwikkeling. Visies en plannen kunt u hier vinden.

Lees meer

Bomen

Zwolle is trots op haar groene uitstraling. Er komen dan ook veel bijzondere planten en bomen voor binnen de stadsgrenzen. Ze zorgen voor een aangename omgeving en klimaat voor iedereen die in Zwolle woont, werkt en/of recreëert.

De gemeente Zwolle heeft ruim 66.000 bomen in beheer. Hiervan zijn ruim 5.400 bomen bijzonder te noemen vanwege hun soort of leeftijd.

Lees meer