Zwolle geeft je energie

Uiterlijk in 2050 wil Zwolle helemaal energieneutraal zijn en alle energie duurzaam opwekken. We wekken dan net zoveel energie op als we gebruiken. En dat doen we dan op een duurzame manier: op een manier die goed is voor het milieu.

Vaart maken

De gemeente wil vaart maken: we zillen dat in 2025 de uitstoot van CO2 25% minder is dan in 1990 en dat we 25 % van alle energie op duurzame wijze opwekken.

Deze ambities en de aanpak van de gemeente voor de energietransitie zijn te vinden in het rapport 'Plan van aanpak 2018-2022' (zie Documenten en downloads).

Ideeën uit de stad

Veel Zwollenaren zijn al bezig met deze veranderingen en er zijn al veel mooie ideeën voor schone (duurzame) energie in de stad. Die beweging willen we vergroten en versnellen. Dat doen we door te laten zien wat er al gebeurt en wat een ieder zelf kan doen, als bewoner, ondernemer of instelling.

Eind 2017 heeft de gemeenteraad de Energiegids vastgesteld om voorstellen voor grootschalige opwekking, dus het opwekken van duurzame energie voor veel mensen tegelijk, te kunnen toetsen.