Natuureducatie, beeld van IVN

kinderen iconNatuur- en Milieueducatie (NME)

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt zeker voor kennis over natuur, milieu en duurzaamheid. Als kinderen op jonge leeftijd al over de natuur leren, weten ze hoe ze samen kunnen leven op een manier die goed is voor het milieu. Ga lekker met ze aan de slag. In en rond Zwolle zijn bij verschillende organisaties veel leuke activiteiten te doen. Of zorg voor interessante lessen in de klas. Op deze site vindt u een overzicht van excursies, leskisten, digitale lessen en projecten voor de basisschool.

Zoekkaart Natuur- en Milieueducatie (NME)

Bent u op zoek naar een leuke NME-activiteit in de buurt? Filter op locatie, thema, leeftijd, kosten en seizoen. Klik op een bolletje om snel de activiteit op locatie te zien of scroll door het activiteitenoverzicht rechts (ook met lessen voor in de klas).

LET OP: In een volledig scherm is het zoeken makkelijker: 

Open de kaart in volledig scherm.

Groene subsidies

Kan uw school of buurt financiële ondersteuning gebruiken? Natuur en Milieu Overijssel (NMO) stelt jaarlijks een overzicht op met subsidies en fondsen voor groene initiatieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het actuele NME-aanbod? Meld u aan voor de NME nieuwsbrief die 4 keer per jaar (elk seizoen) verschijnt. Hier leest u de laatste nieuwsbrief – de herfst editie.

Advies op maat voor NME op school

Wilt u advies op maat voor het aanbieden van natuur-en milieuactiviteiten op uw school? Onze NME makelaar Mariken Enserink komt graag naar u toe. In dit gesprek kijken we welk NME-aanbod past bij de thema’s van uw school, de gewenste leerlijnen of doelen en/of de jaarplannen van de school. Naar aanleiding van het gesprek ontvangt u een advies dat past bij uw school. Geïnteresseerd? Maak een afspraak via m.enserink@zwolle.nl.

Contact

Heeft u vragen over het aanbod? Ideeën voor nieuw educatief aanbod? Neem dan contact op met Mariken Enserink, NME makelaar, m.enserink@zwolle.nl of Sonja van der Sar, NME programmeur, s.van.der.sar@zwolle.nl

Andere vragen? Wij denken graag mee over de mogelijkheden.

Logo natuur- en milieueducatie

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle