kinderen iconNatuur- en Milieueducatie (NME)

Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt zeker voor kennis over natuur, milieu en duurzaamheid. Als kinderen op jonge leeftijd al over de natuur leren, weten ze hoe ze samen kunnen leven op een manier die goed is voor het milieu. Ga lekker met ze aan de slag. In en rond Zwolle zijn bij verschillende organisaties veel leuke activiteiten te doen. Of zorg voor interessante lessen in de klas. Op deze site vindt u een overzicht van excursies, leskisten, digitale lessen en projecten voor de basisschool.

Activiteiten Natuur- en Milieueducatie (NME)

Bent u op zoek naar een leuke NME-activiteit in de buurt? Filter op locatie, thema, leeftijd, kosten en seizoen. Klik op een bolletje om snel de activiteit op locatie te zien of scroll door het activiteitenoverzicht rechts (ook met lessen voor in de klas).

Kaart NME-activiteiten

Groene subsidies

Kan uw school of buurt financiële ondersteuning gebruiken? Natuur en Milieu Overijssel (NMO) stelt jaarlijks een overzicht op met subsidies en fondsen voor groene initiatieven.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het actuele NME-aanbod? Meld u aan voor de NME nieuwsbrief die 4 keer per jaar (elk seizoen) verschijnt. Hier leest u de laatste nieuwsbrief – de lente editie.

Contact

Heeft u vragen of ideeën? Of wilt u uw activiteit toevoegen aan deze site? Neem dan contact op met Mariken Enserink, NME-makelaar bij de gemeente Zwolle m.enserink@zwolle.nl.

Logo natuur- en milieueducatie

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle