Online Spoorcafé op woensdag 21 april; sneak preview nieuwe brug over het spoor

Woensdagavond 21 april is het weer tijd voor het Spoorcafé! Iedereen kan thuis vanaf de bank meedenken en praten over de ontwikkelingen in de Spoorzone. Wat kun je verwachten? Deze aflevering staat helemaal in het teken van de nieuwe brug over het spoor. Vanuit de studio van RTV Focus vertellen we jou meer en gaan we graag online met je in gesprek.


De nieuwe brug over het spoor

Deze bijzondere brug wordt de verbinding tussen de oude binnenstad en het vernieuwde gebied dat volop in ontwikkeling is, aan de andere kant van het spoor. Je kunt zeggen dat de nieuwe loopbrug twee werelden bij elkaar brengt. De 19e-eeuwse stad met singels, een parkachtig Stationsplein en monumentale bomen. En de zuidzijde van het station, waar zich de nieuwe stad ontwikkelt met bedrijven, onderwijs, cultuur en in de toekomst ook meer woningen.
 
Het idee is om van de brug een fijne plek te maken. Een brede brug met daarop volop groen, bankjes en kunst. In feite wordt het een ‘opgetilde straat’, gebouwd van duurzame materialen zoals hout. En dat is uniek.
 
Ben jij inmiddels ook zo benieuwd hoe deze bijzondere route eruit komt te zien? In dit Spoorcafé nemen architect Jasper Nijveldt, projectleider van het ontwerp Tim van Muijden en stedenbouwkundige Han Goodijk je mee in het proces rondom het schetsontwerp. Ook tonen we de eerste schetstekeningen van de brug en gaan we in op het waarom van deze brug. En uiteraard laten we je weten wanneer je zelf daadwerkelijk deze opgetilde straat kunt bewandelen.

Praat mee
 

Jouw ideeën, meningen en betrokkenheid zijn erg belangrijk voor de Spoorzone. Door de huidige omstandigheden is een live ontmoeting tijdens het Spoorcafé, zoals je vóór corona gewend was, helaas niet mogelijk. Praat en denk jij mee vanuit jouw woonkamer?

Tijdens de uitzending kun je op twee manieren vragen stellen en tips delen: via de Facebookstream van RTV Focus (dan is de reactie voor iedereen zichtbaar) of WhatsApp (dan is de reactie alleen zichtbaar voor de medewerkers in de studio). Voeg in dat laatste geval het telefoonnummer (06- 22 46 17 23) toe aan de contacten in je telefoon en zoek vervolgens in WhatsApp op het telefoonnummer. Daar kun je jouw vraag stellen tijdens het Spoorcafé!

Heb je nu al een vraag over de onderwerpen van deze avond, die je wilt stellen tijdens het Spoorcafé? Of heb je een andere vraag? Mail dan vooral naar Spoorzone@zwolle.nl.


Welkom

Datum: Woensdag 21 april
Tijd: 19.30 tot 20.30 uur
Online te volgen via de website van RTV Focus of de Facebookpagina van RTV Focus.
Op televisie te volgen via KPN kanaal 1396, Ziggo Kanaal 44 en T-Mobile kanaal 783.