Terugblik Spoorcafé: in gesprek over het Hanzekwartier

Terugblik Spoorcafé: in gesprek over het Hanzekwartier

Woensdagavond 15 september was er live vanuit de studio van stadszender RTV Focus weer een Spoorcafé. Vanuit allerlei huiskamers werd er meegedacht en -gepraat over de ontwikkelingen in de Spoorzone. De avond was te zien op televisie en te volgen via internet. Via de live chat gingen bezoekers in gesprek met de gasten aan tafel.

Deze keer zaten bij presentator Vincent Corjanus aan tafel: Peter Sluijs (gebiedsmanager, gemeente Zwolle), Gerrit Jan Schothans (ontwikkelmanager deltaWonen) en Dennis Laing (stadsontwikkelaar, BPD). Samen spraken zij over de ontwikkelplannen voor het Hanzekwartier.

Ontwikkeling Hanzekwartier

Het Hanzekwartier is een van de deelgebieden in de Spoorzone Zwolle, en ligt tussen de Hanzeallee en de Oostzeelaan. Nu bestaat dit gebied voornamelijk uit kantoren, met daartussen veel parkeerplaatsen. De partijen die samenwerken in het Hanzekwartier (gemeente, ontwikkelaars, corporaties en onderwijsinstellingen) gaan hier een nieuw stuk stad maken. Met nieuwe woningen, werk- en leerplekken en veel groen. Peter, Gerrit Jan en Dennis vertelden over het 'waarom' van deze ontwikkeling en over de ideeën voor het gebied. Daarnaast lieten zij zien hoe het gebied er uit kan komen te zien, waarbij wonen en werken goed te combineren blijven.

Meer informatie over de ideeën voor het Hanzekwartier is te vinden op www.hanzekwartierzwolle.nl.

Vragen van Zwollenaren

De online bezoekers hadden allerlei vragen voor de heren aan tafel. Onder andere over de aantallen woningen en de hoogte in combinatie met het idee om het gebied groener en prettiger te maken. Hoe wordt en blijft het een aantrekkelijke plek om te verblijven? Tijdens de uitzending werd uitgelegd dat het de bedoeling is dat het een gebied wordt met voldoende groen. Zodat verschillende mensen uit diverse leeftijdsgroepen er graag willen wonen, en bijvoorbeeld nieuwe bedrijfjes en cultuur en onderwijs er zich graag willen vestigen.

Ook waren er verschillende vragen over hoe het wat verkeer betreft veilig blijft als er meer mensen komen wonen en het gebied dus drukker wordt. Hierover staat in de ideeën dat verkeerstromen gescheiden worden. Zo wordt de Koggelaan bijvoorbeeld een fietsstraat waar de auto te gast is. Ook wordt deelmobiliteit belangrijk, waardoor het aandeel auto’s in het gebied een stuk omlaag gaat.  

De uitzending terugkijken?

De uitzending is terug te zien via deze link.

Vragen of tips?

Heeft u vragen of opmerkingen over de ontwikkelplannen voor het Hanzekwartier? Of tips en suggesties? Ze zijn allemaal erg welkom! U kunt deze doorgeven via onze kanalen op FacebookInstagram en Twitter. Of via e-mail: spoorzone@zwolle.nl.

Save the date: ‘live’ Spoorcafé op woensdagavond 13 oktober

Op woensdagavond 13 oktober bent u welkom bij het volgende Spoorcafé! Dan kunnen we elkaar weer in het echt ontmoeten. Het Spoorzone-team nodigt u van harte uit op een locatie in de Spoorzone om in gesprek te gaan over onder andere het definitieve ontwerp van de passerelle.

Meer informatie volgt via www.zwolle.nl/spoorzone, en Spoorzone038 op FacebookInstagram en Twitter.