Stoptober; doet uw organisatie mee?

Stoptober; doet uw organisatie mee?

Met elkaar 28 dagen stoppen met roken 

Het is u vast niet ontgaan: Stoptober, de landelijke campagne waarbij rokers 28 dagen stoppen met roken. In Nederland hebben de afgelopen vijf jaar al meer dan 320.000 rokers meegedaan aan Stoptober en met succes. Dankzij de positieve aanpak en het gezamenlijke karakter van de campagne zijn velen intussen - blijvend - gestopt met roken. Vanuit Zwolle Gezonde Stad promoten we dit van harte. Doet u ook mee met uw organisatie?

Wat is Stoptober?

In oktober 2020 gaat Stoptober opnieuw van start om nóg meer mensen aan te moedigen 28 dagen te stoppen met roken. 
Elke roker weet dat stoppen met roken moeilijk is. De emotionele en fysieke verslaving is sterk en de bezwaren tegen roken worden vaak weggeredeneerd. Toch weten we uit onderzoek dat vrijwel elke roker graag zou willen stoppen. De vraag is alleen: wanneer? De ervaring heeft geleerd dat Stoptober rokers over de drempel helpt om een stoppoging van in elk geval 28 dagen te wagen. Waarom 28 dagen? Wetenschappelijk onderzoek uit Engeland - waar Stoptober al langer bekend is - heeft aangetoond dat na 28 dagen de kans om blijvend te stoppen maar liefst vijf keer zo groot is. Goed nieuws dus.

Wat kunt u doen?

Wilt u deze actie onder de aandacht brengen in uw organisatie of netwerk? Dat kan op verschillende manieren:

Een bericht over deze actie op de website of het intranet plaatsen van uw organisatie. Op onze website staat een tekst die u hiervoor kunt gebruiken

Promotiemateriaal bestellen en verspreiden in uw organisatie. Stoptober biedt verschillende promotiematerialen - denk aan posters, flyers en polsbandjes - waarmee u de campagne binnen uw bedrijf of organisatie onder de aandacht kunt brengen. Deze kunt u tegen een kleine vergoeding op bedrijven.stoptober.nl bestellen.

Doe, samen met collega’s, zelf mee met de actie! Uw medewerkers/collega’s kunnen zich vanaf 3 september 2020 zelf inschrijven voor de actie via stoptober.nl. Wanneer ze de gratis app downloaden, ontvangen ze tijdens Stoptober dagelijks berichten die hen aanmoedigen om vol te houden en tips voor moeilijke momenten.

Wat heeft u er aan?

Minder rokende werknemers betekent een hogere vitaliteit, inzetbaarheid en productiviteit van uw werknemers en een lager ziekteverzuim. 
Juist vanwege het gezamenlijke karakter van Stoptober biedt de campagne u als bedrijf of organisatie een uitgelezen kans om stoppen met roken op een positieve manier onder de aandacht te brengen en uw werknemers te stimuleren om mee te doen. Steun van collega's is voor 'stoppers' heel motiverend en vergroot de kans van slagen. 

Stoptober is samen stoppen, dus help mee als werkgever en kijk op bedrijven.stoptober.nl voor meer informatie.