Zwolse Diabetes Challenge

Zwolse Diabetes Challenge

Met ondersteuning van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) organiseren lokale zorgverleners (zoals huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten, diabetes- en wijkverpleegkundigen) wekelijks een wandeling voor mensen met diabetes.

Zo helpen ze hen op weg naar een gezonde leefstijl. In kleine stappen trainen de deelnemers, samen mét hun zorgverlener, 16 tot 20 weken voor de Nationale Diabetes Challenge Week eind september. De doelstelling is om in die week vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in uw eigen omgeving en de laatste dag (zaterdag 29 september) op het Challenge Diabetes Festival waar alle deelnemers uit het hele land de laatste kilometers afleggen en finishen.

De Diabetes Challenge is niet nieuw in Zwolle, in diverse stadsdelen loopt het concept al een aantal jaren met succes. Medrie heeft in samenwerking met de BvdGF, diverse huisartsen- en fysiotherapiepraktijken en SportService Zwolle het initiatief genomen om het evenement verder te ontwikkelen in Zwolle. Daarmee is ook de naam Zwolse Diabetes Challenge ontstaan. 

Nieuw is ook de koppeling met sportverenigingen en sportparken. Een hele logische koppeling, omdat de Diabetes Challenge tot doelstelling heeft iedereen die dat wil, in beweging te brengen. In welke omgeving kan dat dan beter vorm krijgen dan in de omgeving waar al volop aan sporten en bewegen wordt gedaan? De sportparken!

De gemeente Zwolle stimuleert al jaren de sociale en sportieve samenwerking, waarbij de kracht van de samenwerking in een sportieve, uitdagende omgeving wordt gebruikt om mensen in beweging te krijgen en zo een vitaal en sterk Zwolle neer te zetten.

Om het succes van de eerdere versies van de Diabetes Challenge een passend vervolg te geven is gekozen voor een aanpak waarbij vele handen licht werk moeten gaan maken; daartoe zijn in de voorbereiding partners in de wijk bij elkaar gekomen, om samen de organisatie te optimaliseren en taken te verdelen.

Taken als het plannen van routes, het zorgen voor passende omstandigheden en voorwaarden en het maken van roosters om voldoende begeleiding te organiseren, worden samen opgepakt. De BvdGF stelt daarvoor een aantal tools (website, inschrijving, shirts, etc.)  ter beschikking, waardoor uiteindelijk de deelnemers kunnen gaan wandelen.

Neem voor meer informatie contact op met SportService Zwolle, tel. 038-4336686