Natuur- en milieueducatie

Jong geleerd, is oud gedaan. Dat gaat zeker op voor kennis over natuur, milieu en duurzaamheid. Kennis op jonge leeftijd over de natuur, geeft de basis voor een houding die bijdraagt aan een duurzame samenleving. Door zelf te doen en buiten te ervaren, wordt de opgedane kennis goed onthouden.

In (en rondom) Zwolle worden veel mooie natuureducatieve activiteiten en materialen aangeboden door tal van organisaties. Alle basisscholen in de gemeente Zwolle kunnen hiervan gebruik maken.

Wij merken dat veel basisscholen nog niet de weg weten te vinden naar al dit mooie aanbod over natuur en milieu educatie (NME).

In ons aanbod vindt u excursies, leskisten, digitale lessen, materiaalzendingen en projecten. Het aanbod staat gerangschikt op thema. Via de digitale versie kunt u het actuele aanbod rechtstreeks reserveren bij een van de partners.

Een greep uit de reacties van kinderen:

  • ‘Is dit voor ons allemaal in scene gezet?’ (bij het Afvalbrengstation van ROVA)
  • ‘Juf, dit was nog leuker dan het schoolreisje!’ (Beleeftheater Milieuraad)

Gids

In deze gids vindt u een overzicht van activiteiten en educatiemateriaal, zowel ín de klas als ook daarbuiten. De gemeente Zwolle en de NME partners willen u, als leerkracht, hiermee ondersteunen bij de kerndoelen. In deze gids zijn per thema de desbetreffende kerndoelen vermeld. Ook om u te inspireren bij uw biologie, geschiedenis en aardrijkskunde lessen.

natuur- en milieueducatiegids-februari 2019