Praktijk

Hoe gaat uitvoering van het plan in de praktijk? Hoe worden afspraken gemaakt met de gebiedsbeheerder? Wat moet ik betalen bij een afkoop? Dit is soms best ingewikkeld. Daarom willen we u aan de hand van een aantal  plaatjes duidelijk maken hoe we dit doen.

Om met elkaar tot afspraken te komen bekijken we eerst goed wat de kwaliteit van de bodem of het grondwater is. Ook bekijken we verschillende situaties die zich in de  toekomst kunnen voordoen. Daarbij gaan we van een aantal standaard situaties uit en bekijken wat van toepassing is op uw situatie.

Situatie 1: Er is vervuiling maar er gebeurt helemaal niets op de locatie. Er wordt dus ook niet in de grond gegraven of grondwater opgepompt.

 

Situatie 2: Er is vervuiling en er wordt alleen boven in de bodem gewerkt om kabels, leidingen of een riool aan te leggen. Misschien komt er wat grond bij vrij en mogelijk moet er een klein beetje grondwater worden opgepompt.

 

Situatie 3: Er is vervuiling en een deel van de locatie wordt op een andere manier gebruikt, maar hiervoor hoeft niets of maar weinig in de grond te worden gedaan.

 

 

 

Situatie 4: De oude gebouwen worden helemaal gesloopt en er komen nieuwe gebouwen. Hierdoor moet ook veel in de grond gebeuren.

Al deze situaties bij elkaar bepalen uiteindelijk de afspraken die met u worden gemaakt.  Elke afspraak is maatwerk.