Janna van Maar

Logistiek en maakindustrie, beleid bedrijventerreinen, dienstverlening aan ondernemers

Janna van Maar is senior beleidsadviseur economie voor de bedrijventerreinen in Zwolle, met de focus op logistiek en maakindustrie.

Wat houdt jouw functie in?
“Als beleidsadviseur bedrijventerreinen zorg ik ervoor dat vraag en aanbod voor bedrijfsruimtes op orde is. Mijn focus ligt op bedrijven in de logistiek en maakindustrie. Regionaal werk ik nauw samen met omliggende gemeenten en het Logistiek cluster van de Regio Zwolle, waaronder Port of Zwolle. Onze basis is een gezamenlijke logistieke visie en uitvoeringsagenda.

Voor ondernemers op bedrijventerrein Voorst ben ik hun accountmanager. Ik denk mee over vraagstukken die ruimtelijke impact hebben en zorg ervoor dat het beleid van deze bedrijven wordt verbonden aan de opgaven van de stad. Opgaven op het gebied van mobiliteit, klimaat, energietransitie en circulariteit.                              

Vanuit het programma dienstverlening voor ondernemers kijk ik kritisch naar de dienstverlening van de gemeente aan ondernemers. Dit is een belangrijke voorwaarde voor een gezond ondernemersklimaat. Zijn de communicatiekanalen op orde? Kloppen de processen? Hoe is de samenwerking met het parkmanagement van de bedrijventerreinen? Ook zorg ik voor de implementatie van de verbeteringen uit de tweejaarlijkse enquête MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland.”

Janna is het eerste aanspreekpunt voor:

  • Logistiek
  • Maakindustrie
  • Beleidsontwikkeling bedrijventerreinen
  • Ondernemersdienstverlening
  • Ondernemers op bedrijventerrein Voorst