Voor Zwolse ondernemers

Horeca

Het kabinet maakte bekend dat per 1 juni 2020 restaurants en cafés vanaf 12.00 uur weer open mogen. Dat is goed nieuws! De gemeente heeft daarom een plan van aanpak gemaakt. In het plan van aanpak wordt gekeken:

  • hoe gemeente en horeca kunnen samenwerken,
  • wat er moet gebeuren om de terrassen weer open te stellen
  • hoe de horeca zo goed mogelijk ondersteund kan worden.

De gemeente heeft woensdag 20 mei 2020 een brief naar de Zwolse horeca gestuurd, waarin het plan nader wordt toegelicht aan de ondernemers.

Afhalen

Heeft u een afhaalloket voor maaltijden en zwak-alcoholische dranken dan mag u ze nog steeds bezorgen of laten afhalen. U heeft daarvoor dan geen extra vergunning nodig. Wij vragen u om dan wel rekening te houden met de hygiënerichtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat er tenminste 1,5 meter afstand moet zijn tussen bezoekers onderling, dat er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn en dat uw klanten contactloos betalen.

Toegang pollergebied voor horeca

Onder meer horecabedrijven binnen het pollergebied die door de coronacrisis voor hun inkomsten geheel afhankelijk zijn van het afhalen en bezorgen van bijvoorbeeld maaltijden, kunnen tijdelijk gratis gebruikmaken van de pollers en de parkeersgarage(s).

Culturele instellingen

Ook musea/bioscopen/culturele instellingen kunnen vanaf 1 juni 2020 weer klanten ontvangen. Bij alle versoepelingen gelden de voorwaarden dat de ondernemer kan voldoen aan de voorzorgsmaatregelen en diverse regels (externe link). Evenementen met een vergunnings- of meldplicht blijven verboden tot 1 september 2020.

Sportverenigingen

Als sportverenigingen gebouwen van de gemeente huren, dan kunnen ze uitstel van betaling aanvragen. Dit geldt voor de huur tussen 1 maart en 1 september 2020. Uitstel van betaling kan dan worden aangevraagd bij Sportservice Zwolle. Dat kan via de mail gsa@sportservicezwolle.nl(link stuurt een e-mail).

Evenementen

De nieuwe maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan raken ook evenementen in Zwolle. Evenementen en bijeenkomsten worden uitgesteld. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 1 september 2020.  Ondernemers en organisatie die werkzaam zijn in deze branche, en door het coronavirus in de knel komen, kunnen een beroep doen op de gemeentelijke en landelijke maatregelen (externe link) die gelden voor ZP'ers en ZZP'er. 

Facturen

De gemeente gaat over tot dagelijkse betaling van facturen.