Voor Zwolse ondernemers

Afspraken pollergebied en parkeren Grote Kerkplein

Heeft u een (horeca)bedrijf binnen het pollergebied in het centrum van Zwolle? En bent u door de coronacrisis voor uw inkomsten uitsluitend afhankelijk geworden van het afhalen en bezorgen van bijvoorbeeld maaltijden? Dan kunt u een ontheffing krijgen in het pollergebied. Ook kunnen klanten vanaf woensdag 21 oktober hun auto op het Grote Kerkplein parkeren (max. 30 minuten) om afhaalmaaltijden bij horecaondernemers op te halen.

U vindt afspraken die gelden voor gebruik van het pollergebied en de nieuwe regels rondom kort parkeren op het Grote Kerplein op www.zwolle.nl/pollergebied.

Financieel

Om u financieel tegemoet te komen tijdens de eerste fase van de coronacrisis, waren en zijn er diverse regelingen van kracht. Hieronder leest u de actuele regelingen.

Uitstel van betaling

U kon tot 1 september uitstel van betaling van belastingen, huur of andere financiële verplichtingen aanvragen. Voor maatschappelijke organisaties waren er leningsmogelijkheden, en bij de recente versoepelingsmaatregelen boden we horeca en cultuur extra (financiële) ruimte. Vanaf 1 september gaat de gemeente Zwolle weer factureren en innen. Op de pagina Uitstel van betaling leest u wat dat voor verschillende branches betekent.

Ondersteuningpakket ondernemers

Elders op deze site vindt u een overzicht van ondersteuningspakketten voor ondernemers.

Vraagbaak Noodverordening

Heeft u  vragen over wat wel/niet mag binnen de grenzen van de noodverordening? Stuur dan uw vraag naar corona-vraagbaak-JO@zwolle.nl