Duizend nieuwe banen bij distributiecentrum Picnic op Hessenpoort

Duizend nieuwe banen bij distributiecentrum Picnic op Hessenpoort

Op 18 februari 2022 werd de eerste paal geslagen voor het distributiecentrum van Picnic op Hessenpoort. Er wordt inmiddels volop gebouwd. Eind dit jaar wordt het pand opgeleverd en kan de online boodschappenbezorger starten met de inbouw.

In 2023 worden alle boodschappen die mensen in oost Nederland bestellen vanuit het nieuwe distributiecentrum op Hessenpoort geleverd.

Goede samenwerking

Naast de goede bereikbaarheid en kennis op het gebied van logistiek, ICT en e-commerce was ook het arbeidsmarktbeleid van de regio Zwolle reden voor Picnic om het distributiecentrum op Hessenpoort te bouwen. René de Heer: ‘De regio Zwolle werkt met Upgrade Jezelf en Groei Vooruit al jaren aan om- her- en bijscholing van medewerkers bij bedrijven, van zzp’ers en particulieren. We zijn van plan om daarin ook goed samen te werken met Picnic. Het centrum heeft straks werk voor zo’n duizend medewerkers. We zien volop kansen voor mensen die nu aan de kant staan of die graag iets anders willen doen.’

Honderdduizenden klanten

Picnic is opgericht in 2015 en levert boodschappen aan honderdduizenden klanten met meer dan 1.500 elektrische bezorgvoertuigen in ruim 200 steden in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Lees hier meer over het slaan van de eerste paal, afgelopen februari en over het distributiecentrum zelf.