Een groot compliment aan alle ondernemers

Een groot compliment aan alle ondernemers

Eind oktober postte ik een bericht op mijn persoonlijke Facebookpagina, waarin ik mijn bewondering uitsprak voor de veerkracht van moedige ondernemers. Ik noemde Myrthe, die in deze tijden haar winkel Zus heeft geopend. Remco Sluiter, die aan de Thomas a Kempisstraat is gestart met Uw Stadsboer, en Elles Hetebrij, die haar café heeft omgetoverd tot bier- en vintage kledingwinkel. Ik sloot mijn bericht af met een oproep: Steun je geliefde café of restaurant door een keer af te halen of wat te bestellen. #kooplokaal

Al snel kreeg ik veel positieve reacties op mijn post. ‘Mooi verhaal over kracht en ondernemerschap’, schreef iemand. En ook de ondernemers zelf werden aangesproken. ‘Chapeau middenstanders, houd vol! Jullie kunnen het’, schreef een ander. Het is oprecht hartverwarmend om te zien hoe iedereen meeleeft met de ondernemers in de stad. 

Hoewel ik me heel goed realiseer dat álle ondernemers worden getroffen door de maatregelen, lag de focus in mijn post bij de horeca. Er waren dan ook terecht mensen die benadrukten dat ook de retail- en de culturele sector het moeilijk hebben. Een verhaal daarover staat in deze nieuwsbrief. Binnenstadmanager Aukje Grouwstra, directeur Rob Zuidema van Zwolse Theaters en festivaldirecteur Rob Bults vertellen over de impact van de maatregelen op hun sector en hun drive om te kijken naar wat wél mogelijk is. 

Ik sluit dit voorwoord af met de woorden die ik ook in mijn Facebookbericht gebruikte: de mensen die onze mooie stad levendig maken en nu nog steeds vitaliteit en veerkracht uitstralen verdienen een groot compliment. Namens ons allemaal.