Geldzorgen? Trek op tijd aan de bel!

Geldzorgen? Trek op tijd aan de bel!

Tijdens de coronacrisis zijn veel ondernemers financieel in de knel gekomen. Velen hebben gebruikgemaakt van de Tozo-regeling, de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. Hoewel de coronamaatregelen zijn versoepeld, kan het zijn dat u als ondernemer toch geldzorgen blijft houden. Hieronder leest u welke mogelijkheden voor ondersteuning er zijn. 

Het Nibud heeft samen met experts een geldplan speciaal voor zzp’ers ontwikkeld. Dit online plan biedt houvast bij financiële stappen die u wilt nemen en geeft u praktische tips. U beantwoordt anoniem een aantal vragen. Dat kost u 5 tot 10 minuten. Vervolgens krijgt u concreet advies dat aansluit bij uw persoonlijke situatie. 

Gratis hulp door Rbz Zwolle

Er bestaan verschillende regelingen voor ondernemers. Zoals herfinanciering van schulden, een lening om een bedrijf te beginnen of schulddienstverlening. Als u niet genoeg inkomsten heeft om van te leven, kunt u een aanvullende uitkering ontvangen. Medewerkers van het Regionaal Bureau Zelfstandigen gemeente Zwolle (Rbz Zwolle) bekijken samen met u of u hiervoor in aanmerking komt. Ook als een regeling niet mogelijk blijkt, zijn er andere manieren om u vooruit te helpen. De ondersteuning door Rbz Zwolle is gratis.      

Op tijd advies vragen geeft rust

Iedereen kan te maken krijgen met geldzorgen. Op tijd advies vragen of hulp zoeken is misschien niet gemakkelijk, maar het geeft wel rust en het is dé manier om geldproblemen zelf op te lossen. Aarzel daarom niet en neem contact op met Rbz Zwolle als het financieel minder goed gaat.