Geslaagde bijeenkomst voor nieuwe vestigers in Zwolle

Geslaagde bijeenkomst voor nieuwe vestigers in Zwolle

Ondernemers, managers of bedrijfsleiders die het afgelopen jaar zijn gestart in Zwolle, konden vrijdag 15 november 2019 deelnemen aan de nieuwe vestigersbijeenkomst van de gemeente Zwolle. Tijdens dit jaarlijkse evenement maken zij een bustour langs onder meer Zwolse topwerklocaties, horen zij meer over wat Zwolle hen te bieden heeft en is er de mogelijkheid om te netwerken.

Het programma begon met een lunch in de Businesslounge bij PEC Zwolle in het MAC3PARK stadion waar de groep werd ontvangen door Arjan Jansen van Regio Zwolle United en Bart Jeurnink van Kennispoort Regio Zwolle. Daarna vertrokken de deelnemers met de bus naar verschillende werklocaties, waaronder Hessenpoort, Oosterenk, de Vrolijkheid en Berkum, Hanzeland, Spoorzone en Voorsterpoort.  Ook de binnenstad werd niet vergeten.

Netwerken

Onderweg voorzag wethouder van Economie René de Heer de aanwezigen als een geroutineerd speaker van info over projecten en ontwikkelingen in Zwolle. Tijdens een tussenstop op het stadhuis vertelde Robin-Jan de Nerée tot Babberich als ambassadeur namens vele ondernemers over zijn bedrijf Dutch Nutrition, deelde zijn ervaringen als starter en gaf veel informatie over samenwerking met de netwerken in de regio Zwolle. De middag eindigde met een netwerkborrel in de businesslounge bij PEC Zwolle, waar ook de commercieel directeur van PEC Edwin Peterman en burgemeester Peter Snijders aanwezig waren.

Diversiteit aan ondernemers

Carla Dekker was een van de ruim zestig deelnemers aan de bijeenkomst. Dekker is sinds 1 juli 2019 het Zwolse gezicht van Mevrouw de Aankoopmakelaar, een aankoopmakelaar met momenteel acht vestigingen in Nederland. ‘Ik ken de stad goed, maar ik was benieuwd hoe de gemeente over Zwolle praat en daarnaast wilde ik graag in contact komen met andere ondernemers. En dat is gelukt. Ik heb verschillende visitekaartjes uitgewisseld met de intentie een keer een bakkie te gaan doen.’ Dekker zou de bijeenkomst zeker aanraden aan anderen. ‘Het is een makkelijke gelegenheid om contacten te leggen. Ook vond ik het interessant om te horen  dat er een accountmanager is waar ondernemers met vragen terechtkunnen. En de diversiteit aan ondernemers is interessant.’

‘Hier heb je als starter iets aan’

Dat laatste beaamt Wil Schelhaas van Slukom Akoestiek. Het bedrijf verzorgt akoestische oplossingen voor bedrijven en particulieren en bestaat sinds september 2019. Schelhaas heeft een zinvolle middag gehad. ‘Ik heb een aantal erg leuke gesprekken gevoerd, het was heel goed verzorgd en het verhaal van Dutch Nutrition was indrukwekkend.’ Ook hij zou de middag aanraden bij anderen. ‘Zwolle is een ons-kent-ons stad. De slogan 'Samen maken we de Stad' kun je hier heel letterlijk nemen. Het is handig als Zwollenaren je weten te vinden. We gunnen elkaar hier wat. Dit is wel iets waar je als starter wat aan hebt.’