Hessenpoort beter bereikbaar per bus

Hessenpoort beter bereikbaar per bus

Sinds 13 december 2020 rijden meer bussen naar Hessenpoort. Ook zijn er meer haltes bijgekomen. De nieuwe dienstregeling is gebaseerd op uitgangspunten van de provincie Overijssel en gemaakt door busvervoerder Keolis, die het busvervoer in Zwolle verzorgt onder de naam RRReis.

De nieuwe dienstregeling heeft gevolgen voor meerdere wijken in Zwolle en betekent een flinke verbetering voor de bereikbaarheid van Hessenpoort doordat een aantal buslijnen doorgetrokken wordt tot het bedrijventerrein. Er wordt voornamelijk gereden met elektrische bussen, dat betekent geen uitstoot voor 95% van alle gereden kilometers.

Wijzigingen op een rij

  • Stadsbus lijn 3, die voorheen tussen het Station en Berkum reed, rijdt nu door naar Hessenpoort.
  • Streeklijn C1 verbindt Nunspeet met Dedemsvaart - en omgekeerd. De bus rijdt overdag vier keer per uur, ’s avonds twee keer per uur en van 0.00 tot 2.00 eens per uur. De route loopt onder andere via het Station, Oosterenk en de Nieuwleusenerdijk.
  • De lijnen 161 (Deventer - Zwolle, door Zwolle-Zuid), 166 (Raalte – Zwolle) en 167 (Lemelerveld – Zwolle) rijden door naar Hessenpoort via onder andere de Bentheimstraat, Mindenstraat en Ravensburgstraat.

Er zijn extra haltes aangelegd op de Mindenstraat, Ravensburgstraat, aan de oostzijde van de Paderbornstraat en aan de noordzijde van de Pommerenstraat. De remise van de bussen komt op Hessenpoort (locatie hoek Mindenstraat – Bentheimstraat).

Twee jaar

De nieuwe dienstregeling geldt in ieder geval voor twee jaar, waarbij na een jaar wordt gekeken of er aanpassingen nodig zijn. Hierbij wordt ook de impact van de coronacrisis op het busvervoer meegenomen. In de komende twee jaar start de provincie Overijssel een nieuwe aanbesteding, zodat in december 2022 de definitieve concessie van start kan.

Nieuwe buslijnen

Een kaart met alle vervallen en nieuwe bushaltes in Zwolle vindt u hier.