Ik wens dat 2021 een jaar wordt waarin we kunnen werken aan herstel

Ik wens dat 2021 een jaar wordt waarin we kunnen werken aan herstel

Waarschijnlijk is 2020 voor iedereen het gekste jaar ooit om op terug te blikken. De wereldwijde uitbraak van corona houdt iedereen stevig in de greep. Ook de nieuwe lock down raakt iedereen, maar ondernemers en medewerkers in de horeca, cultuursector, evenementenbranche én alle toeleveranciers van deze sectoren misschien nog wel het meest.

Hoewel we allemaal wel weten dat de maatregelen hard nodig zijn om kwetsbare mensen te beschermen en grote druk op het zorgsysteem te voorkomen, is het ontbreken van perspectief voor veel ondernemers in onze stad en regio een zware last. Kan mijn onderneming overleven? Hou ik mijn medewerkers aan het werk? Wanneer mag ik eindelijk weer bezig zijn met mijn passie? En hou ik dit eigenlijk nog wel vol? Allemaal reële en terechte vragen.

Routekaart horeca

Ik ben en blijf trots op de veerkracht en vitaliteit van jullie allemaal. Tegelijkertijd kan ik mij ook heel goed voorstellen dat het soms even niet meer gaat. Dat de moed jullie in de schoenen zakt. Voor iedereen wil ik benadrukken dat de gemeente Zwolle naast u staat. De maatregelen kunnen we niet veranderen. Maar we willen en kunnen wel samen met jullie blijven werken aan het perspectief en dat doen wat nodig is om zodra het weer kan, aan de slag te gaan. We hebben al een eerste stap gezet door de routekaart voor de horeca te ontwikkelen. U leest daar meer over in deze nieuwsbrief.

Werken aan herstel, veerkracht en vitaliteit

Voor nu wens ik iedereen graag toe dat 2021 een ander jaar wordt. Een beter jaar, waarin we met elkaar kunnen werken aan herstel, de veerkracht en vitaliteit van onze stad kunnen laten zien en elkaar weer gewoon kunnen ontmoeten, met elkaar kunnen lachen en plannen kunnen maken voor de toekomst.

Boodschap burgemeester Peter Snijders

Burgemeester Peter Snijders heeft gisteravond een boodschap afgegeven aan alle Zwollenaren. Hij sloot af met de woorden: ‘Hou vol, zie naar elkaar om en deel uw warmte’. Daar sluit ik mij ook graag bij aan.