Inspiratie opdoen van stadsgenoten die volop kansen zien voor de toekomst

Inspiratie opdoen van stadsgenoten die volop kansen zien voor de toekomst

The best things in life are free. Deze studentikoze wijsheid schoot me geregeld te binnen tijdens de vele zonovergoten dagen van afgelopen zomer. But the second best are very expensive, voegt de scepticus eraan toe. Als dat voor iets van toepassing is, is het wel verduurzamen. Een ondernemer die de signalen van de tijd kan lezen, de consumentenvraag van de toekomst begrijpt, begint op tijd en is spekkoper. Wie wacht tot de wetgeving je ertoe dwingt, betaalt de volle prijs en mist het concurrentievoordeel van de early adopter.

Ik was dan ook erg blij met de gelegenheid die ik onlangs in De Stentor kreeg om een intensievere samenwerking tussen de lokale overheid en de ondernemers op Marslanden aan te kondigen, om samen de weg naar verduurzaming en toekomstbestendige bedrijfsterreinen in te slaan. Elders in Zwolle heeft dat al tot prachtige resultaten geleid.

Nieuwe initiatieven in de stad

In deze nieuwsbrief wijs ik u, als wethouder Economie, met gepaste trots op enkele nieuwe initiatieven in onze stad. Begint uw ondernemershart ook sneller te kloppen na deze inspiratie van stadsgenoten die volop kansen zien voor de toekomst?

Een plek voor iedereen, ieders talent is waardevol

Zo leest u in deze nieuwsbrief het verhaal van Karin van Oosten, die een modevakopleiding aanbiedt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het sluit perfect aan op de vele Zwolse ondernemers die de afgelopen jaren bij Regio Zwolle een training volgden om deze mensen met net ietsje meer begeleiding een mooie plek te geven in hun bedrijf. Zo maken we realiteit van één van de doelen van dit college: een plek voor iedereen, ieders talent is waardevol. En zeker ook een nuttige bijdrage voor de krapte op de arbeidsmarkt! Kijk voor méér informatie op upgradejezelf of groeivooruit.

Zwolle Gezonde Stad

Als ondernemer weet u als geen ander dat u groot belang heeft bij gezonde werknemers. Maar wist u dat de helft van onze volwassen inwoners te zwaar is? Nog altijd twintig procent rookt? En maar liefst 43% zich eenzaam voelt? Zwolle Gezonde Stad is de naam van het netwerk dat probeert er samen iets aan te doen. Op donderdag 6 oktober organiseert het netwerk een stadsdialoog, en ik zou het geweldig vinden u daar te mogen begroeten om te kijken wat we samen kunnen doen. In deze nieuwsbrief leest u meer over deze stadsdialoog en hoe u zich kunt aanmelden.

LAB aanbodontwikkeling

Dan een mooi initiatief van Zwolle Marketing: zij startten het LAB aanbodontwikkeling. Een lab dat jonge creatieve ondernemers (in spe) de helpende hand toesteekt bij ideeontwikkeling, partners zoeken of financiering. Het is gratis. The best things in life, nietwaar? Lees het artikel om te kijken of ze iets voor u kunnen betekenen.

Week van de Duurzaamheid

Ik zou willen dat ik hier meer ruimte had. Dan kon ik ook mijn enthousiasme met u delen over de Week van de Duurzaamheid voor Zwolse ondernemers. Of over de belevingsroute, die ik binnenkort in dat kader mag openen. Ik had niet gedacht dat er bij de Zwolse ondernemers zoveel goede ideeën en initiatieven leven op het gebied van duurzaamheid en toekomstbestendig ondernemerschap. Mag ik u uitnodigen er alles over te lezen in deze nieuwsbrief?