Mooie initiatieven voor een sterk en vitaal Zwolle

Mooie initiatieven voor een sterk en vitaal Zwolle

Half april 2021 mocht een aantal culturele instellingen haar deuren openen als onderdeel van enkele landelijke testevents. Hoewel de cijfers laten zien dat we er nog niet zijn, vind ik het hoopvol dat we nu de mogelijkheden onderzoeken om Nederland stapje voor stapje open te stellen. Het Academiehuis in Zwolle had de primeur, u leest er meer over in deze nieuwsbrief.

Na het Academiehuis, mochten ook de Zwolse Theaters, Poppodium Hedon en museum de Fundatie sinds lange tijd, en onder strenge voorwaarden, bezoekers ontvangen. De toegangsbewijzen waren, zoals verwacht, snel weg. Met de opgedane ervaring hopen we zo gauw de maatregelen het toelaten de deuren van onze cultuursector weer veilig te kunnen openen.

MoveDigi en Upgrade jezelf

In deze nieuwsbrief ook een verhaal over MoveDigi, de digitale werkplaats Zwolle. We besteedden er al eerder aandacht aan. Heeft u als mkb’er een vraag over digitalisering, dan kunnen mbo- en hbo-studenten u hierbij helpen. De eerste 25 matches zijn inmiddels gemaakt en na de zomer is er weer ruimte voor nieuwe samenwerkingen. Ik zou zeggen: grijp die kans! Datzelfde zeg ik tegen ondernemers die hun personeel willen laten om-, her-, of bijscholen. Wist u dat u hiervoor subsidie kunt krijgen van Upgrade jezelf? Ondernemer en voorzitter van MKB-Nederland Regio Zwolle Jelle Weever vertelt in deze nieuwsbrief uit eenvoudig én waardevol dit is.

Ondernemen met een maatschappelijk doel

Een ander interessant verhaal gaat over ondernemers die zich (willen) richten op ondernemen met een maatschappelijk doel. De gemeente heeft hiervoor het Platform Impact Ondernemen Zwolle opgericht. Daarin werken ondernemers samen met onderwijs & onderzoekers en overheid aan initiatieven die bijdragen aan een gunstig ecosysteem voor impact ondernemers.

Het zijn stuk voor stuk mooie initiatieven waarmee we Zwolle én de regio sterker en vitaler maken.

Veel leesplezier en blijf gezond!

 René de Heer