Nieuwleusenerdijk maand langer dicht door aanleg nieuwe rotonde

Nieuwleusenerdijk maand langer dicht door aanleg nieuwe rotonde

De Nieuwleusenerdijk tussen de rotonde met de Ravensburgstraat en de Steenwetering, blijft afgesloten tot eind mei 2020. Dit is een maand langer dan eerder was gepland. De reden is de versnelde aanleg van de nieuwe rotonde met de toekomstige Paderbornstraat. 

Sinds begin januari wordt er gewerkt aan de Nieuwleusenerdijk. De weg wordt door een berm gesplitst in twee afzonderlijke rijstroken.Deze werkzaamheden zijn inmiddels zo goed als afgerond. De rotonde aansluitend op de toekomstige Paderbornstraat, die deels parallel zal lopen aan de Steenwetering, kan eerder worden aangelegd dan verwacht. Door deze werkzaamheden nu uit te voeren, hoeft de weg niet op een later moment opnieuw worden afgesloten.

Alternatieve route voor openbaar vervoer

Fietsers houden, net als nu, doorgang tijdens deze werkzaamheden. De werkzaamheden hebben wel gevolgen voor het openbaar vervoer, hiervoor wordt een alternatieve route ingesteld. Hierover volgt binnenkort meer informatie op de website van vervoerder Keolis.

Actie e-bikes verlengd

Gedurende de werkzaamheden kunnen in totaal 30 medewerkers van Hessenpoort gratis gebruikmaken van een elektrische e-bike. Ook deze actie loopt door tot eind mei. Ook medewerkers uit de omgeving Dedemsvaart die met de bus gaan, kunnen langer profiteren van de 30% korting.