Social startup? Schrijf je in voor de IGNITE Award en maak kans op honderdduizend euro

Social startup? Schrijf je in voor de IGNITE Award en maak kans op honderdduizend euro

Ben je een startup in Overijssel of Gelderland en streef je een sociaal of maatschappelijk doel na? Dan kun je meedoen met de IGNITE Award, een groeiprogramma voor social startups. De winnaar ontvangt een startkapitaal van honderdduizend euro. Inschrijven kan tot 31 juli 2020.

Juist in deze roerige tijden kijken startend sociaal ondernemers vooruit. Zij durven nieuwe oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen uit te proberen. Maar hoe doe je dat op een financieel duurzame manier? IGNITE - een initiatief van het Anton Jurgens Fonds - helpt hen haalbare businesscases te ontwikkelen. 

Maatschappelijke impact

Deelnemende startups worden na aanmelding beoordeeld op maatschappelijke impact, ondernemerschap, financiële haalbaarheid en het vermogen om in de toekomst op te schalen. De meest veelbelovende social startups worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. 

Intensief groeiprogramma

Acht beginnend sociaal ondernemers starten vervolgens op 14 september 2020 aan een intensief groeiprogramma. Zij nemen deel aan workshops over het belang van impactstrategie, (online) marketing en sales, finance, governance en rechtsvormen. Tijdens dit traject worden zij bijgestaan door succesvolle ondernemers en experts. Zij coachen de deelnemers op ondernemersvaardigheden en begeleiden hen bij het verder realiseren van hun plannen. 

Finale

Op 12 november 2020 strijden de vier sterkste deelnemers tijdens de finale om de IGNITE Award. Voor publiek, pers en jury pitchen zij hun verhaal. De winnaar van de IGNITE Award 2020 ontvangt een startkapitaal van honderdduizend euro. De nummer twee ontvangt vijftigduizend euro. Startend sociaal ondernemers kunnen zich hier aanmelden: www.igniteaward.nl/aanmelden