Uw MKB-onderneming innoveren? Innovatietrainees helpen graag!

Uw MKB-onderneming innoveren? Innovatietrainees helpen graag!

Wilt u graag innoveren met uw mkb-bedrijf op het gebied van duurzaamheid of digitalisering, maar heeft u hier geen tijd, aandacht of mensen voor? Een innovatietrainee van Hogeschool Windesheim kan u helpen.

Windesheim selecteert 15 veelbelovende studenten en kijkt per student welke mkb-onderneming bij hem of haar past. Vervolgens vindt er een sollicitatieproces plaats tussen de onderneming en de student. Als er een klik is, doet de student eerst een halfjaar onderzoek bij de mkb-onderneming als afstudeerder. Samen beslissen de student en de onderneming of ze de samenwerking met een jaar willen verlengen. In dat jaar kan de young professional het onderzoek verder uitvoeren als trainee. De 15 trainees vormen samen ook een klas. Hierin leren ze verschillende soft- en hardskills die ze kunnen toepassen tijdens het werk bij de mkb-onderneming.

Begeleiding door Windesheim in WIMM

Windesheim en WIMM begeleiden de student/trainee bij het onderzoek en het toepassen van de onderzoeksresultaten. WIMM (Wij Investeren in Mens en Maatschappij) is een initiatief van Participatiemaatschappij Wadinko N.V. en verbindt het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen om het mkb in Overijssel te versterken.

Voordelen voor mkb-ondernemingen

  • Het praktijkgerichte onderzoek van de innovatietrainee is toegesneden op het vraagstuk in de onderneming. Daardoor dragen de resultaten van het onderzoek direct bij aan innovatievermogen van het bedrijf, bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van nieuwe producten/diensten of procesinnovatie;
  • Het bestendigen van de relatie van hogeschool Windesheim en zo structureel toegang krijgen tot relevante kennis en veelbelovende studenten;
  • De afstudeerperiode geeft ruimte om te zien of de student bij de mkb-onderneming past;
  • De innovatietrainee verwerft extra skills die voor het bedrijf van belang zijn;
  • Het bedrijf wordt ontzorgd in de begeleiding van de innovatietrainee.

Interesse?

In februari 2021 is de eerste groep studenten bij verschillende mkb-ondernemingen gestart. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor mkb-bedrijven die al een afstudeerder van Windesheim in huis hebben. Per september 2021 gaat de tweede groep van start. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op per mail met Mira Benes of telefonisch via 088-4697502.