Verhuis mee!

Verhuis mee!

Reist u met de bus van en naar Zwolle? Sinds 17 februari 2019 kun je gebruik maken van het nieuwe busstation aan de Hanzelaan. Het busstation werd verplaatst, omdat het steeds drukker wordt en de huidige locatie aan de Noordkant kan de toename van het bus-, auto-, fiets- en voetgangersverkeer niet meer aan.

Klaar voor de toekomst

Sinds 17 februari vertrekken er dagelijks 1.800 busritten van het nieuwe busstation aan de Zuidkant. Het nieuwe busstation is uitstekend bereikbaar, biedt meer ruimte, een betere doorstroming, verkeersveiligheid, comfort voor de reiziger en een groene inrichting.

Taxistandplaatsen

Met de verplaatsing van het busstation, verhuizen ook de taxistandplaatsen mee naar de zuidkant. Het nieuwe busstation heeft een speciale taxi-lus voor de taxistandplaatsen. Dit maakt de situatie overzichtelijker. Bovendien kunnen de taxi’s hierdoor makkelijker en sneller de taxistandplaats verlaten. U kunt alleen nog op de nieuwe locatie aan de zuidkant een taxi nemen. 

Nieuwe dienstregeling

Ook de nieuwe dienstregeling voor het busvervoer is ingegaan. Meer weten? Bekijk de actuele dienstregeling op 9292.nl. Meer informatie vind je hier.