We moeten geduld hebben

We moeten geduld hebben

Mijn voorwoord in de laatste nieuwsbrief sloot ik af met de woorden dat ik hoopte dat 2021 een jaar zou worden waarin we met elkaar kunnen werken aan herstel. Een jaar waarin het beter wordt en we weer plannen kunnen maken voor de toekomst. Dat hoop ik nog steeds. En ik verwacht ook dat dat gaat gebeuren. Alleen… we moeten geduld hebben. Geduld dat voor sommige ondernemers, heel begrijpelijk, steeds moeilijker is op te brengen. U bent niet voor niets ondernemer geworden. U wilt aan de slag, de handen uit de mouwen. Liever gisteren dan vandaag.

Lastige tijden

Het vaccinatieprogramma, dat helaas nog wat stroef van de grond komt, zal ons het houvast bieden dat we allemaal zo nodig hebben. Op kleinere schaal zal het besluit van het kabinet dat klanten hun online bestellingen nu zelf mogen ophalen in de winkel, wellicht wat perspectief bieden voor de detailhandel. Dat neemt niet weg dat het nog steeds lastige tijden zijn. Voor ondernemers die het financieel zwaar hebben, heeft het kabinet besloten om de steun- en herstelpakketten uit te breiden. En voor het eerst kunnen ook starters aanspraak maken op financiële tegemoetkoming. U leest daarover meer in deze nieuwsbrief.

Mooie plannen

Mooie plannen zijn er van de ondernemers Marius Nijland van Seven Stars IT Group en Frans Falize van Wehkamp. In deze nieuwsbrief een interview met hen over ICT en E-commerce, een van de groeisectoren van Zwolle. Ook een artikel over Hogeschool Windesheim, dat deze maand is gestart met een groep innovatietrainees die mkb-ondernemers helpt met een innovatieslag op het gebied van digitalisering en duurzaamheid.

Ik wens u veel leesplezier toe!