Bedrijventerrein Marslanden

Foto van Marslanden

 

Grootste bedrijventerrein van Overijssel

Marslanden ligt aan de zuidkant van de stad en is het grootste bedrijventerrein van Overijssel. In feite is het een stadsdeel op zich. Van de eerste ontwikkeling in de jaren '50 (Marslanden A) tot de laatste nog vrije kavels in het zuidwesten (Marslanden-Zuid), ademt dit gebied een zeer actieve sfeer.

Naast productiebedrijven, ambachtelijke bedrijven en vele bedrijfsverzamelgebouwen, hebben zich in de loop der jaren ook veel bedrijven in de automotive branche en grootschalige detailhandel (bouwmarkt, tuincentrum, keukenshowroom etc.) op Marslanden gevestigd.

Goed bereikbaar

De bereikbaarheid over de weg is goed. De ringweg van Zwolle doorkruist de Marslanden en verbindt het bedrijventerrein langs zowel de oost- als de westkant van de stad met de A28. De oudere delen van Marslanden worden waar nodig actief aangepakt om ze aantrekkelijk te houden voor nieuwe bedrijven en investeerders.

Omdat er nog steeds volop wordt gebouwd, ook in de komende jaren, zal Marslanden een gebied zijn dat zich blijft vernieuwen. Zo vindt u er op veel plaatsen gevestigde bedrijven naast jonge pioniers.

Marslanden heeft veel moderne architectuur en de ondernemers hebben aandacht voor een goede uitstraling van hun bedrijf. Gezien de uiteenlopende groottes van de bedrijven en de branches waarin zij actief zijn, biedt Marslanden een gezonde voedingsbodem voor alle soorten bedrijvigheid.