Kantorenlocatie Voorsterpoort

Dé locatie die uitstekend per auto bereikbaar is

Voorsterpoort is de beste snelweglocatie die Zwolle te bieden heeft. Hier werken we aan een werk-, winkel- en vrijetijdszone die voorop loopt in Noordoost Nederland. Dit is een toplocatie voor kantoren, detailhandel en leisure. De bedrijven en organisaties die hier reeds gevestigd zijn, kunnen dit beamen.

Kwaliteit en efficiëntie

Op Voorsterpoort ontmoeten kwaliteit en efficiëntie elkaar. Het:

  • Is gelegen aan de A28
  • Heeft voldoende parkeergelegenheid.
  • Ligt in de nabijheid van een van de beste bereikbare NS-stations van het land.
  • Ligt op op korte afstand van de historische binnenstad.

Inspelen op de wensen van de markt

Gemeente Zwolle heeft voor Voorsterpoort een ontwikkelkader opgesteld voor de realisering van een toekomstbestendige, hoogwaardige en flexibele werk- en winkelzone. De gemeente speelt zo flexibel mogelijk in op de wensen van de markt. Hierbij gaan we uit van de bestaande infrastructuur en de beschikbare ruimte.

Kantoren, winkels en leisure

Voorsterpoort is dé uitbreidingslocatie in Zwolle voor grote kantoorgebruikers die binnen de bestaande voorraad geen goed alternatief kunnen vinden, en die een grote parkeerbehoefte hebben. Commerciële partijen die fuseren en concentreren in centraal gelegen steden in de regio, zien Zwolle steeds vaker als ‘the place to be’. Zoals bijvoorbeeld de vestiging van het hoofdkantoor van GDF Suez Electrabel Nederland op Voorsterpoort. In 2012 is ca. 80.000 m² kantoorruimte op Voorsterpoort verhuurd aan zakelijke dienstverleners en energiebedrijven.

Goed bereikbaar

Voorsterpoort biedt een belangrijke en goed bereikbare locatie voor grotere winkels. Een toevoeging van 20.000 tot 25.000 m2 bvo zou een goede basis bieden voor een verdere uitbouw van de regionale potentie. Een grootschalig bedrijf sluit bovendien aan op de kwaliteit die Zwolle nastreeft als aantrekkelijke woon- en werkstad in de regio. Aansluitend aan de huidige meubelboulevard (circa 20.000 m² bvo) kan dit programma goed tot stand komen.

Regiofunctie

Op het gebied van vrijetijdsvoorzieningen zou Zwolle een regiofunctie kunnen vervullen. Vanuit haar potentie wordt Voorsterpoort aangewezen als kansrijk gebied voor een grootschalige en beeldbepalende doelgerichte leisureontwikkeling van 15.000 tot 30.000 m² bvo (exclusief de mogelijke komst van een evenementenhal).