Bereikbare smaak- en evenementenstad

Zwolle kenmerkt zich door haar gunstige geografische ligging; zowel regionaal, landelijk als euregionaal. Daarom is de stad een perfecte vestigingslocatie voor ondernemers. Zwolle vormt een druk knooppunt van snelwegen, straten, spoorrails en andere verkeersstromen. Maar ook met de fiets en zelfs via het water is de stad uitstekend te bereiken. Ook heeft Zwolle haar inwoners en bezoekers veel te bieden op het gebied van cultuur, recreatie, sport en toerisme. En Zwolle is één van de meest culinaire steden van het land!

Uitstekende bereikbaarheid met auto en trein

Door de ligging pal aan de A28 is Zwolle perfect bereikbaar met de auto. Voor bedrijven is dit een absolute pré. Al onze kantorenlocaties en bedrijventerreinen liggen langs of nabij de A28, die direct aansluit aan op het hoofdverkeersnet van Nederland. De A31 - de belangrijkste noord-zuidroute in het westen van Duitsland - ligt op nog geen 60 kilometer. Hierdoor is de verbinding met Duitsland, Oost-Europa en Scandinavië snel gelegd.

Ook is Zwolle is buitengewoon goed bereikbaar via het spoor. Op station Zwolle stappen per dag maar liefst 80.000 OV-reizigers in, uit of over. En dat aantal groeit naar verwachting in 2030 naar 100.000. Zwolle is met acht verbindingen, het op één-na-grootste spoorknooppunt van Nederland (na Utrecht). Elk uur vertrekken minimaal 25 treinen.

Het station is op loopafstand van de binnenstad en de (hoge)scholen. Door de goede verbindingen zijn bedrijven- en kantorenlocaties binnen een mum van tijd te bereiken. Zo is de reistijd per trein van Amsterdam naar Zwolle 65 minuten en van Groningen naar Zwolle 57 minuten.

Zwolle, smaakstad

Zwolle is één van de meest culinaire steden van het land. Natuurlijk hebben wij hier de Librije, maar daarnaast zijn er nog ontzettend veel restaurants waar je ook heerlijk kunt eten. Met of zonder ster. En daar zijn we best wel een beetje trots op! Zwolle Touristinfo heeft niet voor niets culinaire wandelingen door de binnenstad in het aanbod opgenomen. Maar je moet als stad niet stil blijven staan. Vernieuwende horecabedrijven zijn daarom ook meer dan welkom!

We organiseren ieder jaar de Week van de Smaak. Tijdens deze week worden er vele smaakvolle activiteiten door ondernemers in de regio georganiseerd.

Zwolle, evenementenstad

Zwolle heeft haar inwoners en bezoekers veel te bieden op het gebied van cultuur, recreatie, sport en toerisme. De gemeente wil dat graag zo houden en de stad verder ontwikkelen tot een nog bruisender en levendiger stad. Dit doet de gemeente niet alleen.

Zwolle bruist dankzij de evenementen

Wilt u weten welk evenement binnenkort plaatsvindt, kijk dan op visitzwolle.com of kijk op Zwolle.nl/evenementen. Samen met de organisatoren en omwonenden zorgt de gemeente ervoor dat Zwolse evenementen voor iedereen een feest zijn en blijven. 

Aanvragen subsidie

Met de subsidieregeling evenementen biedt de gemeente organisaties de mogelijkheid een grootschalig evenement met een landelijke uitstraling te organiseren.

Ook heeft u een evenementenvergunning nodig voor het organiseren van een evenement. Denk hierbij aan een vlooienmarkt, wijkfeest, feesten in buurthuizen, kermis of wielerronde. Meer informatie daarover vindt u op Vergunning voor een evenement aanvragen.