Kompas strategische positionering Zwolle

De regio Zwolle heeft de ambitie in 2030 4e economische topregio van Nederland te worden. Niet omdat het streven alleen een sterke economie is, maar juist om inwoners brede welvaart en goed woonklimaat te bieden.

Belangrijke strategische locatie

Mede dankzij de excellente ligging en verbindingen op weg, water en spoor, is Regio Zwolle een van de belangrijkste strategische locaties in Nederland èn Noord- en Oost-Europa. Na de Randstad heeft Regio Zwolle de snelst groeiende economie van Nederland en daarmee de kans om vierde economische regio van Nederland te worden en de driehoek van Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam tot een vierkant te maken. De stad Zwolle wil het vliegwiel worden van deze regionale ambitie.

Profileren als economische topstad

Zwolle wil zich hiervoor profileren en manifesteren als een toekomstbestendige en economische topstad (Kompas strategische positionering, 2021). Vanuit haar bestaande kracht en het DNA van de stad wil de stad zich verder ontwikkelen en daarmee de juiste doelgroepen kenniswerkers, pioniers, talenten en studenten bereiken. Zwolle is van oudsher een sterke handelsstad met een zichtbaar experimenteel, creatief en ondernemend karakter, waar we graag met elkaar samenwerken.

Het Zwolse ECO-systeem. Met lef en ondernemerschap wil Zwolle (samen met inwoners, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties) de stad vernieuwen en meegaan in de snel veranderende wereld en economie. Zo wordt er gericht aanbod ontwikkeld op het gebied van wonen, werken en vrije tijd en wil Zwolle uitblinken op het gebied van ICT en e-commerce, innovatieve zorg en de creatieve en (slimme maak-)industrie.

Meer lezen?

Lees meer in het Kompas Zwolle. Onderstaand bestand voldoet aan de eisen voor toegankelijkheid.

Kompas Zwolle.pdf

Hieronder vindt u ook het originele bestand. Deze voldoet helaas niet aan alle toegankelijkheidseisen, maar geeft wel een compleet beeld van de Zwolse ambities.

Kompas Zwolle.pdf

Of bekijk de samenvatting in onderstaande infographics. Klik op een afbeelding om te vergroten. De afbeelding opent in een nieuw scherm.

 Infographic Kompas Zwolle pagina 1

Infographic Kompas Zwolle pagina 2