Smaakstad

Top culinair niveau

Zwolle is één van de meest culinaire steden van het land. Maastricht is koploper op culinair gebied, maar Zwolle komt als goede tweede uit de bus. Dat blijkt uit cijfers van de Atlas voor Gemeenten 2012. In de Atlas voor gemeenten worden de vijftig grootste gemeenten van Nederland op meer dan veertig punten vergeleken.

Zwolle is al bekroond tot ‘Hoofdstad van de Smaak’. Het werd als episch centrum bestempeld, waar producent en consument elkaar ontmoeten in de vele kwaliteitsrestaurants, in de speciaalzaken en in de ambachtelijke bedrijven.

Met of zonder ster

Natuurlijk hebben wij hier de Librije, maar daarnaast hebben wij nog ontzettend veel restaurants waar je ook heerlijk kunt eten. Met of zonder ster. En daar zijn we best wel een beetje trots op! Zwolle Touristinfo heeft niet voor niets culinaire wandelingen door de binnenstad in het aanbod opgenomen. Maar je moet als stad niet stil blijven staan. Vernieuwende horecabedrijven zijn daarom ook meer dan welkom!

Voortbordurend op het succes van de Hoofdstad van de Smaak, organiseren we ieder jaar de Week van de Smaak. Tijdens deze week worden er vele smaakvolle activiteiten door ondernemers in de regio georganiseerd.