Opening ANWB Verkeersplein op schoolplein van voormalige Elbertsschool

26 oktober 2023
Homepage

Het nieuwe ANWB Verkeersplein, op het schoolplein van de voormalige Elbertsschool in de Kamperpoort, wordt op woensdag 1 november feestelijk geopend door wethouder Paul Guldemond. Het ANWB Verkeersplein biedt een veilige omgeving waar alle kinderen uit de Kamperpoort op een speelse manier kunnen leren fietsen en hun fietsvaardigheden kunnen oefenen en verbeteren.

Het ANWB Verkeersplein, vanuit Zwolle Wereldfietsstad opgezet in samenwerking met de ANWB en de gemeente Zwolle, is gericht op het stimuleren van fietsen onder kinderen. Het is een educatief en speels verkeersplein op het schoolplein van de voormalige iconische Elbertsschool aan de Veemarkt in de wijk Kamperpoort. In dit schoolgebouw is sinds september de Nieuwkomersschool Zwolle gevestigd. Jonge kinderen die op de regionale opvanglocatie aan de Meeuwenlaan wonen krijgen er les.

Veilige omgeving

Het ANWB Verkeersplein biedt een veilige omgeving waar alle kinderen uit de Kamperpoort op een speelse manier kunnen leren fietsen en hun fietsvaardigheden kunnen oefenen en verbeteren. Het plein is uitgerust met diverse verkeerssituaties, zoals rotondes, kruispunten en zebrapaden, om de kinderen vertrouwd te maken met het verkeer en de juiste verkeersregels toe te passen.

Door deze educatieve benadering hopen initiatiefnemers Gooitske Zijlstra en Arjan Broer dat de kinderen uit de Kamperpoort meer interesse in fietsen zullen ontwikkelen en vaker de fiets zullen pakken. Alle kinderen uit de wijk krijgen de mogelijkheid om spelenderwijs te leren fietsen en zo de voordelen van fietsen kunnen ervaren.

Fietsen

Tijdens de opening op woensdagmiddag 1 november zijn er diverse activiteiten. Zo kunnen kinderen met hun fiets op het pleintje op de foto en in de school kunnen de kinderen een fotolijstje knutselen waar de foto in past. Verder is er een springkussen en een suikerspin voor iedereen. 

Om 14.00 uur zal wethouder Paul Guldemond samen met kinderen van de Nieuwkomersschool Zwolle en uit de wijk het plein ‘open fietsen’. Ze verkennen samen al fietsend alle aspecten van het parcours. Geïnteresseerde inwoners van Zwolle zijn van harte uitgenodigd om de officiële opening van het ANWB Verkeersplein op 1 november bij te wonen en zo gezamenlijk te werken aan een fietsvriendelijke stad.

Foto van het verkeersplein

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle