Slimme samenleving

Alles wordt slimmer. Van koelkasten tot complete steden. Dat betekent doorgaans dat er verbinding met internet is èn dat deze apparaten met elkaar in verbinding staan. Deze technologie kan ook gebruikt worden voor maatschappelijke opgaven: denk aan verkeersdoorstroming, of meten hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit. Het programma slimme samenleving gaat met deze uitdaging aan de slag. We willen Zwolle nog beter laten functioneren dankzij data en slimme technologie, samen met inwoner, bedrijven,overheden, instellingen en corporaties. 

SensHagen, wat meten de buren?

 In het  project SensHagen  meten inwoners van Stadshagen  luchtkwaliteit, neerslag, verdamping, hitte en wind.

Slimme binnenstad

Hoe helpt data ons om de Binnenstad nog leefbaarder, schoner en aantrekkelijker te maken?

Smarkt-sessies

Zwolle is een slimme samenleving. We delen graag met je waaraan we werken. Dat doen we door elke maand een SMARkT-sessie te organiseren. Jij kan daarbij zijn. 

Donald Duck te midden van digitale objecten

Donald Duck in de digitale wereld

In een speciale editie neemt Donald Duck kinderen mee in de wereld van kunstmatige intelligentie, data, de rechten en regels. 

 

Zwolle Hub

 De hub is de plek waar de gemeente haar data, cijfers en kaarten beschikbaar stelt, je mag deze vrij en zo vaak als je wilt bekijken, downloaden en gebruiken. 

SMARkT 2021 wordt verplaatst naar 19 mei 2022

Wat verheugden wij ons erop u volgende week weer te ontmoeten in theater De Spiegel bij de SMARkT. Helaas hebben wij moeten besluiten de SMARkT geen doorgang te laten vinden op 25 november.