Dick Emmer nieuwe gemeentesecretaris van Zwolle

Dick Emmer nieuwe gemeentesecretaris van Zwolle

Dick Emmer wordt de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van gemeente Zwolle. Hij volgt Ingrid Geveke op, die per 1 februari 2021 de gemeente verliet.

De heer Emmer is op dit moment gemeentesecretaris van Hilversum en was dat eerder ook al in de gemeente Velsen. In de tussenliggende tijd was hij wethouder in de gemeente Zaanstad. Hij begint zijn werkzaamheden in Zwolle op 15 oktober 2021.

De selectiecommissie onder leiding van burgemeester Peter Snijders ziet in Dick Emmer een ervaren secretaris, die voldoet aan het gewenste profiel.

Waardige opvolger

Peter Snijders: “Ik ben ervan overtuigd dat we met Dick Emmer een waardige opvolger hebben gevonden voor Ingrid Geveke. Hij is zeer ervaren en heeft gevoel voor het functioneren van een centrumgemeente in een sterke regio. Daarbij hebben we het vertrouwen dat hij in staat is onze medewerkers op inspirerende wijze mee te nemen in de verdere ontwikkeling van de organisatie, zodat Zwolle op passende wijze om kan gaan met de strategische vraagstukken die de komende jaren op ons af komen. Wij verheugen ons als college op zijn komst”.