Eerste stenen uit de Luttekestraat

Vandaag, maandag 1 november, hebben wethouder René de Heer en Dick Jan Terwisga (voorzitter Museumkwartier) de herinrichting van de Luttekestraat afgetrapt. De Luttekestraat krijgt namelijk een nieuw gezicht. Met meer groen, meer ruimte voor terrassen en een betere aansluiting op de Grote Kerk en haar pleinen.

Voor het nieuwe ontwerp is goed gekeken naar hoe het vroeger was. Zo komt er een nieuw plein rondom de Grote Kerk. In het midden van de Luttekestraat komt een goot voor afvoer van het regenwater. Deze goot doet denken aan het oude tramspoor dat vroeger in de straat lag. Er komen nieuwe, duurzame klinkers, die goed passen bij de klinkers in de omgeving. De lijn in het midden van de Luttekestraat wordt gemaakt van hergebruikte natuursteen keien, afkomstig uit de Papenstraat en Papendwarsstraat. De traptreden rondom het nieuwe plein en de zitelementen worden gemaakt van natuursteen. Op veel plekken in de binnenstad zien we dit zelfde natuursteen terug, bijvoorbeeld op het Gasthuisplein. Hierdoor ontstaat er een mooie eenheid in de binnenstad.

Een mooi Museumkwartier

Gemeente Zwolle maakte samen met ondernemers een plan (en een planning) om de entree naar de stad vanaf de Potgietersingel te verbeteren. De herinrichting van de Luttekestraat is daar een onderdeel van. De bedoeling is om het hele Museumkwartier aantrekkelijker te maken. Al eerder maakten we de straatjes mooier met nieuwe bestrating en geveltuintjes.

Jouw stukje Zwolle

De herinrichting van de Luttekestraat is onderdeel van Jouw Stukje Zwolle. Als gemeente zorgen we stuk voor stuk voor meer levendigheid, groen, bedrijvigheid en andere verbeteringen in de binnenstad. Dat doen we in verschillende lopende en geplande projecten. Want, de stad groeit en de maatschappij verandert. Als gemeente bewegen we hierin mee. Hierbij gaan we altijd uit van de kracht van de stad. Dat betekent we de historische waarde niet uit het oog verliezen, maar dat vernieuwing en historie hand in hand gaan.