Gratis advies over energie besparen en inkoopactie voor isolatie

De energierekening stijgt voor iedereen de komende jaren. Daarom organiseert de gemeente Zwolle een aantal activiteiten om Zwollenaren te helpen bij het besparen van energie.

Als woningeigenaar in de gemeente Zwolle kun je profiteren van een korting op het isoleren van jouw woning. Daarnaast krijg je een gratis webinar aangeboden over hoe je in en om het huis energie kunt besparen. Gemeente Zwolle werkt hiervoor samen met Duurzaam Bouwloket, het energieloket van de gemeente. Doel van de actie en het webinar is om inwoners op weg te helpen bij energiebesparing en verduurzamen van hun huis.

Gratis webinars en advies

  • Op 14 oktober van 19.30 tot 20.30 uur kun je als woningeigenaar in Zwolle gratis deelnemen aan een webinar over energie besparen. Daarin krijg je informatie over onder andere de inkoopactie, isoleren, duurzaam energie opwekken, beschikbare subsidies, het aanbod van lokale aannemers, en hoe Duurzaam Bouwloket jou kan helpen bij energie besparen. Ook kun je jouw vragen stellen via een live chat.
  • Op woensdag 27 oktober organiseren we een webinar voor woningen met bouwjaar 1950-1969. Je hoort daar over de kenmerken van deze huizen en hoe je ze het beste kunt verduurzamen.
  • Op dinsdag 9 november staat het isoleren van woningen uit de jaren 1970 tot en met 1989 centraal. Ook hier leer je over de kenmerken van deze huizen en hoe je deze het beste kunt verduurzamen.

Meld je aan

Je kunt je aanmelden via het Duurzaam bouwloket.

Inkoopactie

Zwolle organiseert tot en met 31 december een aantrekkelijke inkoopactie. Schrijf je in en ontvang vrijblijvend offertes van gecertifieerde bedrijven uit de regio. Het Duurzaam Bouwloket geeft hierbij gratis en onafhankelijk advies en treedt, als je wilt, op als bemiddelaar tussen jou en het bedrijf waarvoor jij kiest. Meedoen? Ga dan naar de site.

Initiatieven in de stad

Zwolle werkt in wijken en buurten samen met een aantal initiatieven van inwoners, gericht op het verduurzamen van hun eigen omgeving. Op www.duurzaambouwloket.nl vind je een overzicht van alle initiatieven in jouw wijk.

5 Dagen per week gratis en onafhankelijk advies

Bij Duurzaam Bouwloket kun je als Zwollenaar terecht voor gratis en onafhankelijk advies over o.a. verduurzamen en subsidie- en financiering. Het loket is op werkdagen bereikbaar via 038 203 10 59.