Hotel Lumen opnieuw tijdelijke crisisnoodopvanglocatie voor asielzoekers

Staatsecretaris Van den Burg van Justitie en Veiligheid heeft de burgemeester van Zwolle vrijdagavond dringend verzocht om extra crisisnoodopvang te regelen. Lumen Hotels & Events aan het Stadionplein 20 is bereid gevonden om deze crisisnoodopvang in Zwolle te verzorgen. Vanaf zondagavond worden er 35 kamers beschikbaar gesteld. Het gaat om de opvang van maximaal 70 asielzoekers voor de periode van een week.

Half juli heeft het hotel ook haar deuren geopend voor de opvang van asielzoekers. De opvang is toen naar ieders tevredenheid verlopen. Omdat de eerdere ervaringen positief waren, kon de opvang dit keer heel snel worden geregeld. Ook nu zijn omliggende bedrijven geïnformeerd over deze tijdelijke maatregel.

Burgemeester Peter Snijders: “Met het aanbieden van deze crisisnoodopvanglocatie draagt Zwolle bij aan de onhoudbare situatie die in het aanmeldcentrum van Ter Apel is ontstaan. Wij zijn Hotel Lumen erg dankbaar dat zij zo snel hebben kunnen schakelen en de eerste asielzoekers zondagavond al kunnen worden ontvangen.”