Nazorg voor inwoners met aflopende TONK/TOZO-5 regeling

Per 1 oktober 2021 stoppen diverse Corona-steunpakketten. Het kabinet heeft dit besloten. Dit gaat onder andere over de tijdelijke ondersteuning voor noodzakelijke kosten (TONK).

Normale regelingen
Misschien heeft u nog te maken met de gevolgen van de coronamaatregelen. Is dat bij u het geval? En dreigt u daardoor in de problemen te raken? Dan kunt u misschien vanaf 1 oktober 2021 een beroep doen op de normale regelingen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan: een aanvulling op uw inkomen, hulp bij problematische schulden, of bijzondere bijstand.
 
Het is goed om te weten dat na 1 oktober 2021 nog steeds mogelijkheden zijn voor uitstel van betaling van belastingen, verlaging van uw hypotheeklasten en bepaalde vormen van extra bedrijfsfinanciering.
 
Meer informatie over de normale regelingen vindt u op:

Schulden?
Dreigen de schulden u boven het hoofd te groeien? Neem dan zo snel mogelijk contact op met ons team Ondernemers en Geldzaken. U kunt rechtstreeks contact met ze opnemen via e-mail: teamog@zwolle.nl.

Vragen?
Heeft u nog vragen? Twijfelt u of u recht heeft op een normale regeling? Of wilt u uw situatie eerst bespreken met een medewerker?
Neem dan gerust contact met ons op. Wij leveren maatwerk en denken met u mee. Samen met u kijken we of u recht heeft op (één van de) normale regelingen.
 
U kunt ons van maandag tot en met donderdag over de normale regelingen bellen op 038 – 498 3160. Krijgt u op dat moment geen contact? Bel dan 14038.
 
Onderneming
Als u zich zorgen maakt over het toekomstperspectief van uw onderneming en voor heroriëntatie of bemiddeling naar (ander-) werk, dan kunt u middels het online contactformulier contact opnemen met de Regio Zwolle Brigade.
 
Meer weten? Kijk op de website:
Rbz Zwolle en Regio Zwolle Brigade.
U kunt ons met concrete vragen over uw onderneming bellen op 038-4984480.