’t Kleine Veer vanaf 24 april weer in de vaart

’t Kleine Veer vanaf 24 april weer in de vaart

Vanaf zaterdag 24 april 2021 gaat ’t Kleine Veer weer dagelijks varen tussen 10.00 en 18.00 uur. In 2020 is er een aantal aanpassingen aan boord gedaan om het veer te laten varen in overeenstemming met de RIVM-richtlijnen. De aanpassingen waren nodig om de 1,5 meter afstand te kunnen houden. 

Gezondheid

Er kunnen minder passagiers aan boord in verband met de 1,5 meter afstand, namelijk 4 personen per vaart (6 indien men uit één gezin komt). Bij drukte moeten mensen aan wal langer wachten.  Per uur kunnen er tussen de 15 en 20 mensen worden overgezet. Ook op de wal dient men rekening te houden met 1,5 meter afstand tot anderen! En alle passagiers dienen op een veilige manier (contactloos) te betalen. Voor ’t Kleine Veer is het tarief 1 euro voor volwassenen en 0,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. De 10-vaartenkaarten worden dit jaar niet gebruikt. Wanneer we op de wal niet meer kunnen voldoen aan de richtlijn van anderhalve meter afstand, kan het zijn dat we ’t Kleine Veer weer uit de vaart moeten nemen. Graag vragen wij daarom uw medewerking, zodat iedereen kan blijven genieten van veel fiets- en wandelplezier langs deze prachtige route en tijdens de historische overtocht!

’t Kleine Veer

De kortste weg van Hattem naar Zwolle is dwars over de IJssel. Daarom verbindt al sinds de Middeleeuwen ’t Kleine Veer deze twee Hanzesteden. Wandelaar of fietser kunnen gebruikmaken van deze unieke, historische overtocht. Uniek vanwege het prachtige uitzicht over de IJssel en de uiterwaarden, uniek vanwege de rijkdom aan weidevogels die hier te zien zijn en uniek door de boottocht zelf.

Meer informatie

Meer informatie over ’t Kleine Veer vindt u hier.