Verschillende afsluitingen Mastenbroekerallee vanaf 18 juli

Van 18 tot en met 29 juli wordt er in fasen gewerkt aan de Mastenbroekerallee, op het gedeelte tussen de Mastenbroekerbrug en de Werkerlaan. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid, de brug blijft beschikbaar voor fietsers en voetgangers.

De weg krijgt een nieuwe asfaltlaag en de rotonde Mastenbroekerallee – Klokkengieterlaan wordt veiliger gemaakt. De belangrijkste aanpassingen zijn op de Klokkengieterlaan, tussen de rotonde en de ingang van het parkeerterrein bij basisschool De Sprankel:

  • versmallen van de rijbaan en verbreden van de fietsstroken;
  • verwijderen van de betonnen verhoging in het midden van de weg;
  • maken van een zebrapad bij de rotonde.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.zwolle.nl.

De werkzaamheden vinden plaats in twee fasen.

Eerste fase – 18 juli om 7.00 uur tot en met 25 juli om 19.00 uur

In deze fase wordt gewerkt aan het gedeelte tussen Mastenbroekerbrug tot aan de rotonde Mastenbroekerallee – Klokkengieterlaan. Dit gedeelte en de rotonde Mastenbroekerallee – Drapenierlaan zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dit verkeer wordt omgeleid via Milligerlaan – Stadshagenallee – Hasselterweg – Zwartewaterallee – Middelweg.

De Mastenbroekerbrug blijft beschikbaar voor fietsers en voetgangers.

Tweede fase – 25 juli om 19.00 uur tot en met 29 juli om 16.00 uur

Tijdens deze fase wordt gewerkt aan de rotonde Mastenbroekerallee – Klokkengieterlaan. De rotonde is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, net als de Mastenbroekerallee tot aan de rotonde Mastenbroekerallee – Werkerlaan en de rotonde Mastenbroekerallee – Drapenierlaan. Dit verkeer wordt omgeleid via Middelweg – Zwartewaterallee – Blaloweg – Hasselterweg.

Ga voor een actueel overzicht van alle wegafsluitingen in Zwolle naar www.zwolle.nl/bereikbaarheid. Of meld u voor informatie per e-mail aan via bereikbaarheid@zwolle.nl.