Volop kansen in Zwolle om je huis energiezuiniger te maken

De herfst is in aantocht, de perfecte tijd om na te denken over het verduurzamen van je huis. Want met de juiste isolatie zit je er deze winter warmpjes bij. De gemeente Zwolle helpt je hierbij graag op weg.

Het Energieloket Zwolle is er voor iedereen die vragen heeft over het verduurzamen van zijn huis. Speciaal voor Zwollenaren organiseert het Energieloket nu een isolatiecollectief. Door samen met andere huiseigenaren je huis te isoleren, krijg je aantrekkelijke korting op de isolatiemaatregelen en uitvoering. Ook voor het gezamenlijk aanschaffen van zonnepanelen heeft het Energieloket Zwolle een interessant aanbod. En wil je vooraf weten hoeveel je kunt besparen met isoleren? Dan komt er via het Energieloket Zwolle een energieadviseur bij jou thuis!  Je vindt alle informatie op www.energieloketzwolle.nl.

Extra subsidie

Of je nu wel of niet samen met anderen je huis isoleert, de SEEH-subsidie maakt het extra aantrekkelijk om te investeren in een energiezuinig huis. Hiervoor moet je twee of meer isolatiemaatregelen nemen. Het subsidiebedrag is fors, en daar bovenop krijg je tot 1 januari 2021 nog eens 10% extra korting! Ook is er de ISDE-subsidie als je wilt investeren in zuinige installaties, zoals een warmtepomp. Ga naar www.mileucentraal.nl voor alle informatie.

Meer activiteiten

Wil je snel aan de slag maar wil je geen gedoe? Dan is de aanpak van het Duurzaamheidscollectief Zwolle misschien iets voor jou. Log in bij het webinar op dinsdag 22 september en laat je informeren over hun  aanpak, die jou het werk uit  handen neemt. Het webinar begint om 20.00 uur en registeren kan hier.

Snelle beslissers en doe-het-zelvers kunnen tot 1 oktober profiteren van een zonnepanelenactie van de Zwolse energie coöperatie Blauwvinger energie. Zij bieden in samenwerking met een zonnepark-ontwikkelaar krachtige zonnepanelen tegen een zeer gunstige prijs. Kijk snel op de site van Blauwvinger Energie voor meer informatie. 

Inspiratie en ervaringen van andere woningeigenaren doe je op tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute. Op zaterdag 31 oktober en zaterdag 7 november zetten een aantal Zwolse woningeigenaren hun deuren voor je open om hun verhalen met je te delen. Wel even inschrijven via de site van de Nationale Duurzame Huizenroute.