WOZ-waardes bekend, bezwaar maken binnen zes weken

Ieder jaar bepaalt GBLT de WOZ-waardes voor woningen en bedrijven in Zwolle. U vindt uw WOZ-waarde op uw taxatieverslag. Het taxatieverslag vindt u in uw documenten in de beveiligde Mijn Loket omgeving via gblt.nl

De WOZ-waarde kan anders zijn

De WOZ-waarde verandert mee met veranderingen van verkoopprijzen van woningen en bedrijven. Dit komt omdat de verkoopprijzen van woningen en bedrijven onderdeel zijn van de berekening van de WOZ-waarde. GBLT bepaalt de WOZ-waarde op basis van uw situatie. Door de situatie op de woningmarkt kan de WOZ-waarde hoger zijn dan u verwachtte.

Oneens met de WOZ-waarde? Maak gratis bezwaar

U kunt makkelijk bezwaar maken tegen de WOZ-waarde via Mijn Loket op gblt.nl. In uw bezwaar geeft u aan waarom u het oneens bent met de WOZ-waarde. De taxateurs van GBLT beoordelen uw bezwaar. Klopt uw bezwaar? Dan past GBLT de WOZ-waarde voor u aan. U krijgt van GBLT een brief met de beslissing. Ga voor meer informatie naar gblt.nl/bezwaar-woz.

Bezwaar maken binnen zes weken

U vindt de WOZ-waarde ook op de belastingaanslag die u van GBLT ontvangt. U heeft vanaf dat moment zes weken om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Heeft u gekozen voor de Berichtenbox van Mijn Overheid? Dan ontvangt u uw belastingaanslag via de Berichtenbox.

Vragen of hulp nodig?

GBLT helpt u graag. Ga naar gblt.nl. Of bel voor 1 april zodat GBLT u op tijd kan helpen met uw bezwaar. U kunt GBLT bellen op het nummer 088-064 55 55. Zij zijn open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Zie ook zwolle.lokalelastenmeter.nl