Zwemmen in de Milligerplas en Agnietenplas? Check de actuele waterkwaliteit op zwemwater.nl!

Zwemmen in de Milligerplas en Agnietenplas? Check de actuele waterkwaliteit op zwemwater.nl!

De Milligerplas en Agnietenplas zijn mooie plekken om te zonnen, elkaar te ontmoeten en te genieten van spelen en zwemmen in het water.

Jammer genoeg is de afgelopen vier jaar de Europese norm voor een tweetal poepbacteriën in het water van beide plassen een aantal keren overschreden. Vanwege Europese regelgeving is er daarom dit jaar tijdens het hele seizoen een formeel negatief zwemadvies.  Dat staat ook aangegeven op de borden bij de plassen.

Dit betekent gelukkig niet dat de waterkwaliteit altijd slecht is of dat er een verbod is om te zwemmen. Het Waterschap voert elke twee weken metingen uit. De uitkomsten daarvan zijn te zien op zwemwater.nl. Bij een overschrijding worden er extra metingen uitgevoerd. En op basis van de uitkomst van de metingen kun je zelf een afweging maken om wel of niet te gaan zwemmen.

Tot nu toe liggen de meetwaarden onder de norm. Dat blijkt ook uit de laatste metingen op maandag 20 juni. Dat is dus goed nieuws, maar het kan veranderen. Daarom laten we tot eind september weten wat de uitkomsten van de metingen zijn. De uitkomsten kun je ook zelf bekijken op zwemwater.nl.