Zwolle proeft cultuur op vijf locaties

Vijf culturele locaties in Zwolle krijgen groen licht om in april weer mensen te verwelkomen. Het Academiehuis Grote Kerk, Hedon, Museum de Fundatie, Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel doen mee aan de landelijke proef waarin het bezoeken van een tentoonstelling, concert of voorstelling met een negatieve coronatest is toegestaan. 

 

Wethouder Monique Schuttenbeld: "Top dat Zwolle op deze schaal aan de proef mee mag doen. Geweldig dat deze vier instellingen met zoveel enthousiasme aan de slag zijn gegaan om open te kunnen om mensen weer even te kunnen laten proeven van het mooie en rijke culturele aanbod dat al zo lang gemist wordt. Ik hoop dat aan de hand van deze proef en liever nog door een dalend aantal besmettingen er snel weer lucht komt en we snel kunnen zeggen: Zwolle is open!"

In april is het mogelijk om een bezoek te brengen aan:

Regels 

Bij alle instellingen zijn regels van kracht om het bezoek zo veilig mogelijk plaats te laten vinden. Zo is het nodig om vooraf een kaartje te kopen en een bewijs van een negatieve test te laten zien bij de entree. Ook de 1,5 meter afstand tot anderen blijft gelden.

Kijk voor meer informatie over de het testen en de voorwaarden op www.testenvoortoegang.nl