Koopzondagen

In Zwolle kun je naar hartenlust shoppen! In de historische binnenstad, winkel je tussen de monumentale gebouwen, langs de prachtige grachten. Dat maakt winkelen een hele belevenis. Zeven dagen per week.

Zwolle heeft een ruim aanbod aan winkels, boetiekjes, gezellige restaurantjes en eettentjes. De grote winkelketens vind je voornamelijk in de Diezerstraat. In de omliggende straten vind je van alles; van design winkels tot hippe concept-stores en van unieke boetiekjes tot vintage stores.

En vergeet ook niet de Sassenstraat, deze winkelstraat staat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland. Als je de vele kledingzaken en gezellige koffiezaakjes ziet, begrijp je meteen waarom.

Zoek je nieuwe inspiratie? Bloggers geven hun tips over een bezoek aan Zwolle.

Koopzondagen

Per 1 augustus 2018 mogen alle ondernemers in Zwolle, inclusief supermarkten, bouwmarkten, keukenzaken en tuincentra, zelf kiezen of ze open willen zijn op zondag of niet. De gemeente heeft de vastgestelde koopzondagen afgeschaft.

Parkeren op zondag

Per 1 augustus is er tijdelijk geen parkeerregulering op de zondagen. Dat betekent dat bezoekers en bewoners van de binnenstad voorlopig iedere zondag met of zonder vergunning gratis kunnen parkeren op straat en in gemeentelijke parkeeraccommodaties.

Het gratis parkeren op de genoemde locaties blijft mogelijk totdat de nieuwe parkeerregels van kracht worden. Naar verwachting is dat in najaar 2018.

Op parkeerplaatsen die specifiek voor vergunninghouders zijn aangewezen, mogen uitsluitend vergunninghouders parkeren.

LET OP: Op de genoemde datum mógen winkels in de genoemde winkelgebieden open zijn. Het is aan de ondernemers zelf of ze van die mogelijkheid ook daadwerkelijk gebruikmaken.

Er is een volledig overzicht van koopzondagen in Zwolle in 2018.