Palestrinalaan

De flats Louis Armstrong en Elvis Presley worden gerenoveerd door woningcorporatie SWZ. Maar dat is niet de enige verandering in de Palestrinalaan, die voorheen bekend stond als onaantrekkelijk. Veel bewoners wonen er met veel plezier zoals Nasir Gagadin. 'Holtenbroek is wel veranderd in de jaren. Beter geworden, met nieuwe woningen en meer groen zoals het park tussen de flats aan de Palestrinalaan dat de gemeente samen met bewoners inricht.'

Buurtkamers

Een woning in de Louis Armstrong en een woning in de Elvis Presley flats worden omgebouwd tot Buurtmaker, een ontmoetplek voor bewoners. De Buurtkamers komen op de begane grond of de eerste verdieping.

De James Last flat heeft al jaren een Buurtkamer, die met veel succes wordt gerund door bewoners.

In de Buurtkamer kunnen bewoners elkaar ontmoeten en buurtactiviteiten organiseren. Bewoners krijgen daarbij hulp van Travers Welzijn.

Park Buitengeluk

Ook de buitenruimte is met de vernieuwing van Holtenbroek enorm verbeterd.

De groene zones tussen de flats aan de Palestrinalaan werden weinig gebruikt. De gemeente heeft bewoners gevraagd naar hun ideeën en wensen. Nu richten ze samen de groene plek tussen de James Last en Glenn Miller flats.

Er zijn looppaden aangelegd, een moestuin gemaakt en bloemperken ingezaaid. Buurtbewoners hebben samen met AVI-fauna nestkastjes opgehangen. Je kan lekker chillen op een bankje of bij de barbecueplek. Je kunt je ook inspannen op de sporttoestellen die net zijn geplaatst.

De kinderen doen ook mee. Ze hebben geholpen met het planten van de bloembollen. Voor hen zijn er nieuwe speeltoestellen en een (speel)waterpomp geplaatst.

Het is nu een echt park geworden en wordt al veel gebruikt. En dit is nog maar het begin, want er zijn nog meer plannen.

Out of the box

Out Of The Box is een zeecontainer vol met uitdagend buitenspeelgoed. Nu staat de box van SportService Zwolle naast de Glenn Miller flat.

Tot 10 juli is de box elke donderdag en vrijdag open en kunnen kinderen uit de buurt het spelmateriaal gratis gebruiken.

Kijk voor de openingstijden in de zomervakantie op www.sportservicezwolle.nl/sportkalender