Bezoekersvergunning aanvragen

Bezoekersvergunning

Met de bezoekersvergunning kunt u als bewoner van de sectoren 1 en 2 (Binnenstad), 5 (Kamperpoort), 9 (Dieze), 10 (Bagijneweide), 12 (Assendorp) en 13 (Philosofenallee) uw bezoek laten parkeren in de wijk.

Kijk voor de parkeersectoren op zwolle.nl/parkeervoorschrift

Sector 1 en 2

Bewoners van de sectoren 1 of 2 kunnen met deze vergunning hun bezoek 8 uur per week laten parkeren. Dit kan alleen op de parkeerplaatsen die bestemd zijn voor vergunninghouders. In sector 1 kan dit ook op parkeerapparatuurplaatsen aan de Thorbeckegracht en in sector 2 ook op parkeerapparatuurplaatsen aan de Potgietersingel en het Van Nahuysplein.

Sector 5, 9, 10, 12 en 13

Bezoekers van de bewoners van de sectoren 5, 9, 10, 12 en 13 kunnen met de bezoekersvergunning 18 uur per week terecht op parkeerapparatuurplaatsen.

U kunt uw bezoek gratis aan- en afmelden op bezoekersparkeren.zwolle.nl . Lees wel de voorwaarden die hiervoor gelden.

Voor extra uitleg over het aan- en afmelden, kunt u kijken bij de veelgestelde vragen.

Sector 4, 6, 7 en 8: Bezoekersdagkaart

Bewoners van de sectoren 4, 6, 7 en 8 komen niet in aanmerking voor een bezoekersvergunning. Zij kunnen wel een bezoekersdagkaart kopen. Er kan maximaal één bezoekersdagkaart per adres worden verleend voor maximaal drie aaneengesloten dagen per week.

Bezoekersvergunning:

  • De gemeente verstrekt aan bewoners in de sectoren 1, 2, 5, 9, 10, 12 en 13 per zelfstandige woning maximaal één bezoekersvergunning.
  • De bezoekersvergunning is alleen geldig in de sector waarin de aanvrager woont/waarvoor de bezoekersvergunning verleend is.
  • Kamerbewoners (degenen die niet over een zelfstandige woning beschikken) komen ook voor een bezoekersvergunning in aanmerking.
  • Op feestdagen die zijn uitgesloten van betaald parkeren, hoeft u uw bezoek niet aan te melden. Dit geldt voor tweede Paas- en Pinksterdag, Hemelvaart, eerste en tweede Kerstdag en nieuwjaarsdag.

Aanmelden bezoek sector 1 en 2

Aanmelden van het kenteken van uw bezoek is altijd nodig bij gebruik van de bezoekersvergunning in de sectoren 1 en 2. Dit is 7 dagen per week, 24 uur per dag, ook op feestdagen.

Dit geldt voor de vergunninghoudersplaatsen. Dit geldt niet voor de parkeerapparatuurplaatsen aan de Thorbeckegracht, Van Nahuysplein, Potgietersingel en Badhuiswal, hiervoor gelden de betaalde parkeertijden in de sectoren 1 en 2 van ma-za 9:00 uur tot 23:00 en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden bezoek sector 5, 9, 12 en 13

Aanmelden is alleen nodig als in de betreffende sector het betaald parkeren geldt (maandag tot en met zaterdag van 09.00 - 20.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en op zondag van 13.00-17.00 uur). Als het bezoek blijft overnachten, moet u het kenteken van uw bezoek de volgende ochtend, zodra het betaald parkeren weer ingaat, opnieuw aanmelden.

Aanmelden bezoek sector 10

Aanmelden in sector 10 is nodig van maandag tot en met zaterdag van 09.00 - 23.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Als het bezoek blijft overnachten, moet u het kenteken van uw bezoek de volgende ochtend, zodra het betaald parkeren weer ingaat, opnieuw aanmelden.

Bezoek aanmelden kan via bezoekersparkeren.zwolle.nl.

Verdeling uren

De parkeertijd begint zondagnacht om 24.00 uur. Dan staat de beschikbare parkeertijd voor sectoren 5, 9, 10, 12 en 13 weer op 18 uur. Sectoren 1 en 2 krijgen dan weer 8 uur. Het ‘sparen' van uren is niet mogelijk.

Aanvragen

U kunt een bezoekersvergunning aanvragen via zwolle.nl/parkeerloket . U logt in via DigiD.

U kunt DigiD aanvragen via www.digid.nl

Hoe lang duurt de aanvraagprocedure?
Als u aan de standaardvoorwaarden voldoet, wordt de bezoekersvergunning direct verstrekt.

Als uw aanvraag niet aan de standaardvoorwaarden voldoet, neemt de behandeling 1 tot 2 weken in beslag. U ontvangt hierover persoonlijk bericht.

Aan- en afmelden bezoek

Aan- en afmelden van bezoek kan gratis via bezoekersparkeren.zwolle.nl 

U kunt inloggen met uw inlogcode en uw pincode, die u van ons ontvangt.

U kunt het kenteken van uw bezoek direct aan- en afmelden. Naast het aan- en afmelden van het kenteken van uw bezoek is het mogelijk uw huidige saldo en de historie van gebruik in te zien.

Als het bezoek weggaat, moet het kenteken van uw bezoek worden afgemeld.

Tip: maakt u veel gebruik van deze website, dan kunt u deze opslaan in uw favorieten of direct aan het startscherm van uw smartphone koppelen.

Geen internet?

Heeft u geen internet beschikbaar dan kunt u ook aanmelden via (0900) 996 55 31 (10 cent per minuut). Dan wordt u geholpen door een medewerker.

Als u vragen heeft over deze vergunning, neem dan contact op met de gemeente Zwolle.

Klachten & meldingen

Het kan zijn dat u niet tevreden bent over de manier waarop de gemeente u heeft behandeld of dat u iets wilt melden. Op de pagina Meldingen, klachten en bezwaren staat hoe u dat kunt doorgeven.

Zie: Leges Parkeertarieven

Automatische betaling
Vraagt u een bezoekersvergunning aan?

Dan kunt u kiezen voor automatische betaling. Uw vergunning gaat meteen in en wordt elk jaar automatisch na betaling verlengd.   

U kunt dit aangeven via zwolle.nl/parkeerloket

Als u niet automatisch betaalt, moet u elk jaar zelf zorgen voor betaling.

Voorschriften
Zwolle streeft naar een goede balans tussen de verschillende voorzieningen voor haar bewoners in de wijken. Onderdeel hiervan zijn parkeerfaciliteiten.

Om het parkeren te regelen zijn er parkeervoorschriften verbonden aan een parkeervergunning en parkeerabonnement.

Beleid & Wetgeving
Dit product is gebaseerd op landelijke wetgeving en plaatselijk beleid.

Wetgeving:
wetten.overheid.nl