Zwolse collega's afgebeeld als superhelden.

kalender-plus iconPlanningsadviseur

Je weet dat de planning voor grote gebiedsontwikkelingen en civiele projecten uitermate complex is. Alles grijpt in elkaar. Jij ziet de samenhang en brengt planningen en planprocessen in beeld. Je draagt bij aan structuur, aanpak en beheersing van projecten en programma’s. Door jouw analyses en adviezen worden onze ambitieuze projecten en programma’s in goede banen geleid.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

Tijdelijk voor een jaar, met uitzicht op vast / 32-36 uur

Werk- en denkniveau

HBO

Salaris

Maximaal € 5.725,-- (schaal 11)

Afdeling

Project-, Programma-, en Procesmanagement

Vacaturehouder

Manon van Schot – Bouius

Sluitingsdatum

6 december 2023

De afdeling

Unieke ontwikkelingen in onze mooie stad vragen om een integrale aanpak. Denk bijvoorbeeld aan woning- en klimaatopgaven, de ontwikkeling van de Spoorzone, de Binnenstad, Stadshagen en nieuwe topwerklocaties. De afdeling Project-, Programma- en Procesmanagement (ruim 140 collega’s) pakt projecten en programma’s op om onze ambities concreet te maken.

Grote ontwikkelingen in het fysiek domein

Zwolle maakt een groei naar 160.000 inwoners. Met het bouwen van circa 10.000 huizen tot 2030 pakken wij het woningtekort aan voor elke inkomensklasse. We krijgen dit voor elkaar via complexe inbreidingen in onze historische binnenstad en het ontwikkelen van woon- en werkgebieden.

Onze nieuwe inwoners moeten ook in Zwolle kunnen ontspannen, werken en ondernemen. Hiervoor investeren we in maatschappelijke voorzieningen en trekken we innovatieve bedrijven aan die ruimte krijgen op onze bedrijventerreinen.

Dit doe jij

Je weet dat de planning voor grote gebiedsontwikkelingen en civiele projecten uitermate complex is. Alles grijpt in elkaar. Jij ziet de samenhang en brengt planningen en planprocessen in beeld. Je draagt bij aan structuur, aanpak en beheersing van projecten en programma’s. Door jouw analyses en adviezen worden onze ambitieuze projecten en programma’s in goede banen geleid.

Sturende rol binnen team

Als volwaardig strategisch sparringpartner adviseer je gevraagd en ongevraagd over alles wat met de voortgang van het project te maken heeft. Onze project- en programmanagers en partners nemen dingen makkelijk van je aan en bouwen op je inzichten. Je bent goed aangehaakt, hebt een helikopterview en maakt de juiste (management)afwegingen over tijd, geld en kwaliteit.

Rapportages voor opdrachtgevers en bestuur

Tijdens de duur van het project monitor je of alles verloopt, zoals is voorzien en verwerk je informatie hierover in ons informatiesysteem. Je denkt altijd vooruit, stelt kritische vragen, signaleert knelpunten en kansen en adviseert hierover.

Er gaan veel dingen goed en natuurlijk gaat er ook weleens wat fout. Al deze ervaringen verwerk je in rapportages. Dat is belangrijke input voor de lange termijn-agenda van de raad. Bij toekomstige projecten en programma’s kunnen we daar ons voordeel mee doen.

Dit ben jij

Je hebt academisch of HBO werk- en denkniveau (bijvoorbeeld een achtergrond in de planologie, sociale geografie, bouwkunde of bestuurskunde) en (ruime) ervaring als strategisch en tactisch planner van fysieke projecten voor overheidsorganisaties. Die ervaring heb je nodig gezien de grootte en complexiteit van onze gebiedsontwikkelingen en je sturende rol binnen het team. Misschien werk je nu bij een aannemer, een projectontwikkelaar of een grote gemeente. Je bent in ieder geval betrokken (geweest) bij ruimtelijke en planologische procedures met besluitvorming in een bestuurlijke setting.

We luisteren graag naar je successtory’s, maar vooral ook naar de manier waarop je problemen hebt gesignaleerd, geanalyseerd en opgelost. Wat er ook gebeurt, je communiceert prettig. Als er druk op de ketel staat, blijf jij zen.

Uiteraard ben je handig met MS Project en andere planningspakketten. Afhankelijk van het gewenste detailniveau en visualisatie kies jij de juiste planningstool.

Planning is je passie. Je hebt ambitie, bent pro-actief en vindt het gaaf om onze organisatie te helpen zich te ontwikkelen op dit vlak.

Dit bieden wij

Een salaris van minimaal € 3.719,-- (minimum aanloopschaal 10A) tot maximaal € 5.725,-- (maximum schaal 11) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. Het Stadskantoor en Stadhuis zijn trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. En vanzelfsprekend zijn wij een toegankelijke organisatie in meerdere opzichten.

Meer weten?

Laat weten wat je wilt en wie je bent. Bel of app met Manon van Schot-Bouius, teammanager Programma-, Project- en Procesmanagement, 06-15 96 74 17.    

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 6 december a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.

De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 14 december tussen 09.00 – 13.00 uur. Fijn als je ervoor zorgt dat je dan beschikbaar bent.

Zwolle, #hartstad en organisatie 

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op ‘kwaliteit van leven’. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.  

We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.  

We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.  

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle