Procesadviseur (bedrijfsvoering)

Procesmanagement is cruciaal voor het effectief en efficiënt bereiken van de Zwolse doelen. Daarom willen we processen optimaal inrichten, efficiënt en consistent uitvoeren en continu verbeteren. Je adviseert en ontwikkelt beleid voor een breed scala aan tactische processen binnen het domein bedrijfsvoering. Vaak overstijgen processen vakgebieden en domeinen. Je analyseert hoe deze multidisciplinaire processen in elkaar grijpen en ziet de samenhang.

Dienstverband / uren per week

Jaarcontract met intentie tot vast dienstverband / 32-36 uur per week 

Werk- en denkniveau

Hbo/Wo 

Salaris

Maximaal € 5247,- per maand (schaal 10) 

Afdeling

Concernstaf 

Vacaturehouder

Frank Wijnandts 

Sluitingsdatum

2 juni 2024

Afdeling Concernstaf

De afdeling Concernstaf (25 collega's) ondersteunt het college en de directie. Dat doen we zowel bij het uitvoeren van de bestuurlijke en strategische agenda als voor het aansturen van alle afdelingen. We bedenken oplossingen voor complexe vraagstukken, denken in kansen, geven ruimte aan initiatieven, schetsen scenario's en geven advies.

Procesmanagement in Zwolle

Procesmanagement is cruciaal voor het effectief en efficiënt bereiken van de Zwolse doelen. Daarom willen we processen optimaal inrichten, efficiënt en consistent uitvoeren en continu verbeteren.
Uiteraard hebben we in Zwolle al verschillende processen beschreven, maar we zijn continu in beweging en er blijft altijd genoeg te doen. We willen de uitgangspunten van procesmanagement definiëren en processen continu prioriteren, structureren en optimaliseren. Belangrijk zijn samenhang en een uniforme werkwijze die aansluit op verschillende initiatieven.

Dit ga je doen

Je adviseert en ontwikkelt beleid voor een breed scala aan tactische processen binnen het domein bedrijfsvoering. Het gaat hierbij om processen die worden gestuurd door beleidsmatige keuzes. Je brengt diverse onderdelen in kaart, waaronder de volwassenheid, taken, verantwoordelijkheden, functiescheidingen en bevoegdheden.
Vaak overstijgen processen vakgebieden en domeinen. Je analyseert hoe deze multidisciplinaire processen in elkaar grijpen en ziet de samenhang. Samen met collega's van verschillende afdelingen en teams kijk je hoe je deze processen kunt optimaliseren. Op centraal niveau zorg je vervolgens voor implementatie en borging met een focus op duurzame integratie. Je zorgt dat de organisatie efficiënter en effectiever kan werken dankzij processen die in lijn zijn met de strategische doelstellingen.

Je rollen

Je kijkt naar de grote lijnen en de details. Hoe is een proces precies ingericht en waarom? Je voert hierover onder meer gesprekken met proceseigenaren die het proces bepalen en verantwoordelijk zijn. Vanuit je rollen als expert, initiator en sparringpartner ondersteun je hen om keuzes te maken.
Maar je inspireert natuurlijk ook andere collega's om op het proces te reflecteren. Iedereen kan z'n zegje doen en samen komen jullie tot concrete verbeteringen.Hierdoor draag je bij aan een cultuur die openstaat voor opbouwende kritiek. We leren van fouten en vertalen constructieve feedback in processen. Jij voert vervolgens de regie over de implementatie en evalueert regelmatig met proceseigenaren. Dankzij jouw bijdrage is de organisatie beter toegerust om haar doelen te bereiken.

Waarom Zwolle?

In Zwolle krijg je een vrije rol, waarin je al je ervaring en kennis kwijt kunt. Het is een baan in ontwikkeling, dus je kunt invloed uitoefenen op je werk in de toekomst. Je doet ervaring op bij een complexe publieke organisatie, waar procesmanagement cruciaal is voor een excellente dienstverlening. Jij wordt gewaardeerd.

Dit ben jij

Je hebt een Hbo werk- en denkniveau en ervaring met procesmanagement binnen een complexe organisatie met multidisciplinaire vraagstukken en dito processen. Ook heb je ervaring met het geven van tactische adviezen. Bovendien heb je affiniteit met informatievoorziening en IT.
Je bent goed in planmatig werken, het inrichten van processen, kent verschillende methodieken voor procesmanagement en hebt ervaring met het geven van tactische adviezen. Bij alles wat je doet, zoek je actief verbinding, onder meer met collega's in de bedrijfsvoering die raakvlakken hebben met procesoptimalisatie.
Mensen meenemen in verandering? Dat kun je goed en dat vind je leuk. Je overziet de gevolgen van verandering, snapt de 'vraag achter de vraag' en gaat goed om met weerstand.
Lange, taaie sessies rondom processen? Jij bouwt liever aan inspirerende samenwerkingen. En dat geeft energie en levert resultaat op.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 5247,- per maand (schaal 10) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding, kennisniveau en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.
Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride, meestal twee á drie dagen op kantoor en rest van de werkweek thuis. Daarin zijn we flexibel en dat ben jij dus ook. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. Ons Stadskantoor is trouwens makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Je werkt 32-36 uur en krijgt een jaarcontract met intentie tot een vast dienstverband.

Zwolle, #hartstad en organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we samenwerken met inwoners, ondernemers en partners in de stad. En dat blijkt te werken, want Zwolle scoort hoog op 'kwaliteit van leven'. Inwoners hebben een groot hart voor de stad, houden van het groen, werken, ondernemen met plezier en voelen zich veilig.
We kijken uit naar een toekomst met meer dan 160.000 inwoners. Het is onze missie om onze brede welvaart te behouden en te versterken. Dit doen we door unieke talenten samen te brengen en onze passie voor de stad en haar inwoners te delen. In Zwolle kun je jezelf ontwikkelen, je interesses en vaardigheden verkennen en de vrijheid ervaren om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
We zijn een organisatie, waar we elkaar waarderen, accepteren en respecteren om wie we zijn. Diversiteit verrijkt onze organisatie en zorgt voor een kleurrijk Zwolle, waar iedereen zich thuis voelt.

Meer weten?

Laat weten wat je wilt en wie je bent. Neem contact op met Frank Wijnandts, afdelingshoofd Concernstaf, f.wijnandts@zwolle.nl, 06-13 24 19 86.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum 2 juni 2024, alleen via de sollicitatieknop.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalenexterne-link-icoon van onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.