Parkachtige omgeving waar collega's hun werk uitvoeren.

planeet iconProgrammasecretaris

Als programmasecretaris ben je de spin in het web en heb je een signalerende en coördinerende rol. Je hebt ervaring met programmasturing en krijgt energie van het schrijven van complexe bestuurlijke nota’s. Verder ben je een echte teamspeler en is een proactieve houding voor jou vanzelfsprekend.

Vacature kenmerken

Dienstverband / uren per week

32 – 36 uur / Tijdelijk voor één jaar met uitzicht op vast dienstverband

Werk- en denkniveau

Hbo+

Salaris

Maximaal € 5.366,-- (schaal 10A)

Afdeling

Project-, Programma- en Procesmanagement

Vacaturehouder

Manon van Schot – Bouius

Sluitingsdatum

2 juni 2023

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

De afdeling

Unieke ontwikkelingen in onze mooie stad vragen om een integrale aanpak. De afdeling Project-, Programma- en Procesmanagement (PPP) met ruim 120 collega’s pakt projecten en programma’s concreet op om onze ambities waar te maken. Dat doen we samen collega’s van andere afdelingen, inwoners, ondernemers en partners in de stad.

We zijn op zoek naar een programmasecretaris voor twee klussen. De ene klus bevindt zich in het programma Holtenbroek. In de overige uren lever je een bijdrage aan het NT Wonen.

Holtenbroek

Holtenbroek is niet alleen een groene wijk met speelveldjes, je vindt er ook veel mensen van verschillende komaf, leeftijden en gezinssamenstellingen. Dat maakt de wijk divers. Dat zie je ook terug in het winkelcentrum waar exotische toko´s en oer-Hollandse supermarkten naast elkaar bestaan.

Sinds 2003 is de wijk Holtenbroek ingrijpend veranderd. Woningen zijn gerenoveerd, er is gesloopt, nieuwe woningen gebouwd en de buitenruimte is opgeknapt. Sinds 2012 is er een sterke verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Vaak geven bewoners aan dat dat komt door de nieuwbouw en de renovatie van woningen. De bewoners die verwachten dat de wijk ook in de toekomst zal verbeteren, geven daarvoor ook de vernieuwing van de wijk als reden aan. De verbetering van de wijk gaat daarom door. Samen met bewoners, ondernemers, woningcorporaties en wijkorganisaties.

Dit ga je doen

Als programmasecretaris ben je de spin in het web binnen het programma. Je bent betrokken bij alles wat er binnen en buiten het programma speelt en hebt hierin een signalerende en coördinerende rol. Je monitort de voortgang van het programma zowel in tijd, resultaten als financieel. Daarnaast doe je voorstellen voor bijsturing en draag je zorg voor bestuurlijke accordering. Als er kansen zijn dan signaleer je deze. Het opstellen van integrale beleidsnota’s voor bestuurlijk gevoelige en/of complexe thema’s en het verzorgen van de inhoudelijke coördinatie en afstemming met andere beleidsvelden behoort ook tot je rol. Daarnaast bereid je de agenda's voor, lever je stukken voor het projectteam en portefeuille overleggen aan, adviseer je over de wijze van behandeling van de onderwerpen en voer je het inhoudelijk secretariaat van de vergaderingen. Als echte netwerker onderhoud je goed contact met (ambtelijke) contactpersonen van in- en externe organisaties. Tot slot ben je (mede-)verantwoordelijk voor de beleidscyclus en verzorg je rapportages in het kader van de planning & controlecyclus.

Dit ben jij

Je hebt minimaal Hbo+ werk- en denkniveau en bent een uitstekende organisator en planner. Als alles goed en gestructureerd verloopt, ben jij blij. Je hebt ervaring met programmasturing en krijgt energie van het schrijven van complexe bestuurlijke nota’s. Je hebt strategisch inzicht, ziet het grote geheel en herkent belangen, gevoeligheden, standpunten, overtuigingen en waarden. Het is de kunst om zaken bespreekbaar te maken en wederzijds begrip te creëren. Verder ben je een echte teamspeler en is een proactieve houding voor jou vanzelfsprekend.

Dit bieden wij

Een tijdelijk dienstverband voor één jaar voor 32 – 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband. En een salaris van minimaal € 3.396,-- (minimum schaal 10) en maximaal € 5.366,-- (maximum schaal 10A) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. We starten graag met een contract voor een jaar voor 32 – 36 uur per week.

Meer weten?

Laat weten wat je wilt en wie je bent. Bel of app met Manon van Schot-Bouius, teammanager Programma-, Project- en Procesmanagement, 06 - 15 96 74 17.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 2 juni a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 13 juni in de ochtend. Fijn als je ervoor kunt zorgen dat je dan beschikbaar bent.  

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle


Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle

Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 08.30 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38

Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle