Programmasecretaris programma Vluchtelingen

Als programmasecretaris ben je de spin in het web binnen het programma. Je bent betrokken bij alles wat er binnen en buiten het programma speelt en hebt hierin een signalerende en coördinerende rol.

Dienstverband / uren per week

 Tijdelijk voor één jaar met uitzicht op verlenging / 24 - 32 uur

Werk- en denkniveau

 Hbo+

Salaris

 Maximaal € 5.621,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10A)

Afdeling

 Project-, Programma- en Procesmanagement

Vacaturehouder

 Jonneke Trip

Sluitingsdatum

 21 juli 2024

Dit zijn wij

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega's. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.
De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.
Zwolle is een stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden met innovatieve bedrijven die bijdragen aan onze maatschappelijke opgaven. De komende jaren staat er veel te gebeuren, waarbij we jouw inbreng en ideeën goed kunnen gebruiken.
Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad.

De afdeling

Unieke ontwikkelingen in onze mooie stad vragen om een integrale aanpak. De afdeling Project-, Programma- en Procesmanagement (PPP) met ruim 120 collega's pakt projecten en programma's concreet op om onze ambities waar te maken. Dat doen we samen collega's van andere afdelingen, inwoners, ondernemers en partners in de stad.

We zijn op zoek naar een programmasecretaris voor het programma Vluchtelingen

Het programma vluchtelingen is een complexe opgave. In de vastgestelde langetermijnvisie wordt gestreefd de ad hoc en crisisstand meer om te buigen naar een meer planmatige aanpak waarin de ambities gerealiseerd kunnen worden. Om dit te kunnen realiseren hebben de programmamanager en de projectmanagers ondersteuning nodig bij de uitvoering van hun werkzaamheden. De complexe opgave vindt plaats binnen een bestuurlijke politiek gevoelige context.

Dit ga je doen

Als programmasecretaris ben je de spin in het web binnen het programma. Je bent betrokken bij alles wat er binnen en buiten het programma speelt en hebt hierin een signalerende en coördinerende rol. Je monitort de voortgang van het programma zowel in tijd, resultaten als financieel. Daarnaast doe je voorstellen voor bijsturing en draag je zorg voor bestuurlijke accordering. Als er kansen zijn dan signaleer je deze. Het opstellen van integrale beleidsnota's voor bestuurlijk gevoelige en/of complexe thema's en het verzorgen van de inhoudelijke coördinatie en afstemming met andere beleidsvelden behoort ook tot je rol. Daarnaast bereid je de agenda's voor, lever je stukken voor het projectteam en portefeuille overleggen aan, adviseer je over de wijze van behandeling van de onderwerpen en voer je het inhoudelijk secretariaat van de vergaderingen. Als echte netwerker onderhoud je goed contact met (ambtelijke) contactpersonen van in- en externe organisaties. Tot slot ben je (mede-)verantwoordelijk voor de beleidscyclus, verzorg je rapportages in het kader van de planning & controlecyclus en ben je strategisch sparringpartner van de project- en programmamanagers.

Dit ben jij

Je hebt minimaal Hbo+ werk- en denkniveau en bent een uitstekende organisator en planner. Als alles goed en gestructureerd verloopt, ben jij blij. Je hebt ervaring met programmasturing en krijgt energie van het schrijven van complexe bestuurlijke nota's. Je hebt strategisch inzicht, ziet het grote geheel en herkent belangen, gevoeligheden, standpunten, overtuigingen en waarden. Het is de kunst om zaken bespreekbaar te maken en wederzijds begrip te creëren. Verder ben je een echte teamspeler en is een proactieve houding voor jou vanzelfsprekend.

Dit bieden wij

Een tijdelijk dienstverband voor één jaar voor 24 - 32 uur per week, met uitzicht op verlenging. En een salaris van minimaal € 3.558,-- (minimum aanloopschaal 10) en maximaal € 5.621,-- (maximum functieschaal 10A) bruto per maand bij een volledige werkweek van gemiddeld 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB) waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de 'zaak'. We starten graag met een contract voor een jaar voor 24-32 uur per week.

Meer weten?

Laat weten wat je wilt en wie je bent. Bel of app met Jonneke Trip, teammanager Project- en Programmaondersteuning, 06 – 29 05 99 52.

Solliciteren

Solliciteren kan tot en met de sluitingsdatum van 21 juli a.s., alleen door middel van onderstaande sollicitatieknop.

Waarom zou jij voor Zwolle willen werken?

Om ook blij te worden van jouw inzet voor onze mooie stad! Lees de verhalenexterne-link-icoon van onze collega's en de diverse redenen waarom zij blij worden van hun werk voor Zwolle.