Helikopter landt op een plein in Zwolle.

geld-geven iconProjectcontroller/financieel adviseur

Ben jij strategisch, analytisch en zie je verbanden tussen ontwikkelingen van verschillende beleidsterreinen en de financiële impact hiervan? Ervaren gesprekspartners jou als een sterke persoonlijkheid en bied je tegenwicht op een positieve en prettige manier?

Dienstverband / uren per week Vast / 36 uur
Werk- en denkniveau HBO+ / Wo
Salaris Maximaal € 6.103,- (maximum schaal 12)
Afdeling Financiën
Vacaturehouder Paul Schoorlemmer
Sluitingsdatum 6 februari 2023

Zwolle, de stad en de organisatie

In Zwolle geloven we dat het leven beter wordt als we met elkaar optrekken. Wij zetten daarom met kracht in op verbinding. Een goed samenspel met onze 130.000 inwoners, partners in de stad, het college, de raad en collega’s. We zorgen voor elkaar en zijn er voor elkaar. Iedereen doet mee en iedereen doet ertoe.

We maken een schaalsprong naar 160.000 inwoners, waarbij we de kwaliteit van leven en brede welvaart voor alle Zwollenaren op het huidige, hoge peil willen houden.

De stad staat voor grote opgaven om onze leefwereld duurzaam vorm te geven, zoals klimaatadaptatie, energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire economie. Al die kleine en grote opgaven zijn leidend voor onze manier van samenwerken. Afdelingen en teams zijn thuishavens, maar we werken door de afdelingen heen en zoeken elkaar makkelijk op. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. We vinden elkaar in voor- en tegenspoed, acteren als professionele partners, denken in mogelijkheden en stimuleren initiatieven uit de organisatie en de stad.

Als je voor Zwolle werkt, word je uitgedaagd om je talenten optimaal in te zetten en je blijvend te ontwikkelen. Je krijgt kansen om te verrassen en te vernieuwen. En de ruimte om positief tegendraads en soms wat rebels te zijn. Jezelf kunnen en mogen zijn; daar staan we in Zwolle voor. We waarderen, accepteren en respecteren elkaar om wie we zijn. Want het is de diversiteit die kleur geeft aan onze organisatie én stad. 

De afdeling

De afdeling Financiën (circa 55 collega’s) bestaat uit drie secties: Advies, Beheer en het Subsidieloket. De financiële adviesfunctie voor management en budgethouders van afdelingen wordt verzorgd door de sectie Advies. De sectie Beheer voert de centrale financiële administratie en is verantwoordelijk voor het financiële gedeelte in de jaarrekening en beleidsrapportages. En het Subsidieloket behandelt jaarlijks zo’n 1500 subsidieaanvragen voor een totaalbedrag van circa € 110 miljoen. 

Dit ga je doen

Jij bent onderdeel van projectteams die grote en complexe projecten realiseren in het fysiek domein. Belangrijke gebiedsontwikkelingen zijn onder meer Stadshagen, Spoorzone en het centrumgebied, Holtenbroek, Voorsterpoort en Hessenpoort.

Jij versterkt de financiële sturing voor verschillende projecten en zorgt voor betrouwbare (management)informatie aan projectleiders, management en bestuur.  Dankzij jou zijn we altijd in control en kunnen we optimaal richting geven aan onze groei.

Controller én adviseur

Je bent niet alleen de projectcontroller van uitdagende projecten, maar geeft ook (strategische) adviezen. Je adviezen over financiële vraagstukken, businesscases en de risico’s binnen en buiten het project zijn altijd uitstekend onderbouwd.

Binnen een projectteam werk je intensief samen met projectleiders, plan- en gebiedseconomen en de programmabeheerser. Maar je hebt ook veel contact met je collega financiële adviseurs en collega’s van andere afdelingen.

Inhoud, proces en financiën

Het realiseren van een groot en complex project is uitdagend én risicovol. Er is veel geld mee gemoeid en er zijn veel stakeholders bij betrokken. Prominente projecten zijn vaak politiekgevoelig. Bovendien legt Zwolle de lat hoog en eist een hoge kwaliteit plus aandacht voor onze grote opgaven, zoals duurzaamheid.

Jij hebt dezelfde ambitie als de stad, begrijpt belangen en draagt actief bij aan risicomanagement, beheersing, planning en administratie.

Aanjagen, verbinden en monitoren

Je legt verbinding tussen inhoud en proces met de daaraan verbonden middelen en financiële doelstellingen. Zo richt je onder meer de controle op de projectadministratie in, bewaak je deadlines en monitor je of contractuele afspraken worden nagekomen. Ook let je scherp op de kwaliteit van rapportages, prognoses en bijdragen.

Je bent de linking pin tussen de projectenportefeuille en de Planning & Control cyclus. Vanuit het project voeden we onder meer de begroting en de Strategische Investeringsagenda/Meerjaren Prognose Vastgoed. Jij voert de regie.

Waarom Zwolle?

Hoe leuk is het om je kennis, ervaring en talent in te zetten voor een ambitieuze stad. Dé centrale stad in een regio die hard op weg is om de vierde economische topregio van Nederland te worden. Je speelt een cruciale rol bij projecten die hoog op de politieke agenda staan. En wil je op termijn doorgroeien binnen Zwolle? Dan krijg je hiervoor alle kansen van de wereld.

Dit ben jij

Je hebt minimaal een afgeronde Hbo opleiding Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde en ervaring bij een overheidsorganisatie. Misschien ben je nu projectcontroller of planeconoom en financieel adviseur bij een gemeente.

Je bent strategisch, analytisch en ziet verbanden tussen ontwikkelingen van verschillende beleidsterreinen en de financiële impact hiervan. Je gesprekspartners ervaren je als een sterke persoonlijkheid. Je toetst, jaagt aan en hebt als ‘kaderbewaker’ het lef om tegenwicht te bieden. Dat doe je altijd op een postieve en prettige manier. Daarom kunnen mensen veel van je hebben en ben je een gewaardeerd lid van een projectteam.

Dit bieden wij

Een salaris van maximaal € 6.103,- (maximum schaal 12) bruto per maand bij een volledige 36-urige werkweek. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% individueel keuzebudget waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten. Je hebt de mogelijkheid om dit bedrag maandelijks of jaarlijks te laten uitkeren. Het vakantiegeld en een dertiende maand is in dit bedrag opgenomen. Het pensioen dat voor je wordt opgebouwd, staat los van deze regeling.

Wij investeren in je (persoonlijke) ontwikkeling, dus we horen graag hoe jij dit ziet. In Zwolle werken we hybride. We hebben een budget voor je beschikbaar om je werkplek thuis in te richten. Ook krijg je een laptop en telefoon van de ‘zaak’. We starten graag met een contract voor een jaar.

Meer weten?

Laat weten wat je wilt en wie je bent. Neem contact op Paul Schoorlemmer, Afdelingshoofd Financiën, 038-4982862, e-mail pw.schoorlemmer@zwolle.nl
Reageren kan tot en met 6 februari aanstaande.

 

Afspraak maken

In het Stadskantoor kunt u alleen op afspraak terecht.

Maak een afspraak 

Stadskantoor, Lübeckplein 2, 8017 JZ Zwolle
Stadhuis, Grote Kerkplein 15, 8011 PK Zwolle

Neem contact met ons op

Postbus 10007, 8000 GA Zwolle
Stuur een bericht

Telefoon: 14 038 (5 cijfers,
tussen 09.00 en 17.00 uur)
Vanuit het buitenland: +31 38 498 31 38
Whatsapp: 06 83 29 66 88
(bellen naar dit nummer is niet mogelijk)

BTW/KvK-nummer

BTW: NL001900249B01
KvK: 08218173

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Wij zijn bereikbaar via

© 2023 Gemeente Zwolle